Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 juli 2017

Yas keek 2:22: De nieuwste film met Michiel Huisman (en je blijft maar naar zijn spieren kijken)

Yasmine (Yas voor intimi) zit iedere week wel een tijdje in het donker. Het fijne is, ze weet precies wat een meisje zoekt in een film. Stay tuned als je wilt weten of je 2:22 wilt zien of net zo goed kunt skippen.

Oh Michiel Huisman. De knapste man van Nederland is het flink aan het maken in the States. En door zijn nieuwste film, 2:22, ben ik geïnspireerd geraakt om deze rubriek een beetje anders aan te pakken. Kijk, Michiel speelt namelijk iemand die geobsedeerd is door routine. Dat leek me een mooie aanleiding om ook hier wat orde in de chaos te scheppen.

Daarom ga ik werken met een puntensysteem. Nu is dat natuurlijk niet écht nieuw, dat weet ik ook wel. Kranten geven films al sinds het bestaan van films punten of sterren. Maar dat terzijde.

Voortaan kunnen films vijf punten scoren. Zo weet je meteen of je er heen wil of niet.

1. Het verhaal *

2:22 gaat over Dylan (Michiel Huisman) die werkt als luchtverkeersleider. Op een dag maakt hij echter een fout, waarna hij geschorst wordt. In de dagen dat hij thuiszit herkent hij vreemde patronen in zijn dagen. Iedere dag gebeurt als het ware hetzelfde en telkens om 2:22 uur is er iets vreemds aan de hand.

Dan ontmoet hij Sarah. De twee vallen meteen als een blok voor elkaar. Maar terwijl Dylan er achter probeert te komen wat er aan de hand is met de patronen, ontdekt hij ook dat Sarah in gevaar is.

Een mysterieus en romantisch plot, dat is waar we van houden.

2. Lekkere mannen? *

Hier krijgt 2:22 zeker weten een dikke, vette punt voor. Michiel Huisman was toen ‘ie nog in Nederlandse films en series speelde al iemand waar je je ogen niet van af kunt houden. En nu hij ook nog eens Engels praat – een beetje binnensmonds maar who cares? – hang je al helemaal aan zijn lippen.

Michiel is in de film ook lekker fysiek bezig. Als in: er zijn scènes waarin hij zich optrekt aan ringen in zijn huis. Eigenlijk compleet overbodig voor het verhaal, maar je ziet wel lekker z’n spierbundels.

Tegenspeler Sam Reid mag er trouwens ook zijn, met zijn enorme kaaklijn, dus je komt als meisje absoluut aan je trekken.

3. Spanning en sensatie?

Boeit het verhaal? Zeker, maar het was niet zó spannend als ik had verwacht toen ik las waar de film over ging. Je zit niet op het puntje van je stoel op je nagels te bijten.

Misschien komt het doordat de personages niet heel meeslepend zijn? Ik maakte me in ieder geval weinig zorgen of ze bij elkaar zouden komen en of ze alles zouden overleven.

4. Een lach of een traan?

Ik heb niet gehuild! Dat mag in de krant. Hilarisch was het ook niet, dus, nope, nul punten hier.

5. Boyfriend of girlsquad proof *

Jaaaa, zeker een film om met je vriendinnen te kijken. Want: lekkere mannen. Ook de romantische kant van het verhaal is perfect om met je girlsquad over te zwijmelen.

Hoewel iedere lover natuurlijk weer anders is, zou ik dit niet per se aanraden als film om met je boyfriend te kijken. Daarvoor was het net niet spannend genoeg. Al is Teresa Palmer wel een knappe vrouw…

Score: 3 punten ***

Zin om naar een knappe man en een romantisch verhaal te kijken: ga er dan lekker heen met je vriendinnen. Maar verwacht geen al te spannend verhaal. Gewoon een lekkere wegkijkfilm, waar je niet te veel over na hoeft te denken. Ook wel eens lekker toch?

Lees ook: Yas keek Baby Driver: Een perfecte film voor jou én voor je lover

Reageer op artikel:
Yas keek 2:22: De nieuwste film met Michiel Huisman (en je blijft maar naar zijn spieren kijken)
Sluiten