24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt

Misschien baalde je als tiener wel een beetje dat je in een verlaten dorp woonde. Er was soms niets te doen en alles buiten het dorp voelde als onbereikbaar. Toch heb jij waarschijnlijk een hele ontspannen jeugd gehad waarin je dingen deed die ondenkbaar waren in de stad. In het gras naar de sterren kijken met je first love tot memorabele dorpsfeesten, wat was het eigenlijk allemaal fan-tas-tisch.

1. Je werd altijd door die leuke jongen thuisgebracht na het stappen

Want het was nou eenmaal ‘te gevaarlijk’ om alleen te fietsen in het donker langs die verlaten weg. Hierdoor werd je zowel door die leuke jongen naar huis gebracht én je mocht net zolang blijven totdat hij weg ging. Wat een heerlijkheid was dat.

2. Je kreeg gratis drank omdat je alle barmannen kende (of nog steeds kent)

Je komt al vanaf je 14de in de plaatselijke kroeg. Nee, in dorpen doen ze niet zo moeilijk over de leeftijdsgrens. Ondertussen heb je zo’n goede band met ze opgebouwd dat je de hele avond kosteloos drinkt.

3. Je kon op rekening drinken in de kroeg

Als je dan toch een keer zelf je drankjes moest betalen dan kan dit op de rekening. Zo betaalde je pas wanneer je geld had of je werd er nooit meer aan herinnerd.

4. Iedereen was altijd op dezelfde plek

Als je die leuke jongen wilde tegenkomen hoefde je nooit te gokken waar hij was. Ook de discussie met je vriendinnen waar jullie heen gingen bestond niet. Er was namelijk maar één hotspot waar iedereen kwam of nog steeds komt. Reuze gezellig.

5. Je kende alle ins- and outs van iedereen

Heerlijk die roddels uit het dorp. Er was altijd wel weer een smeuïg verhaal wat de ronde deed en flink werd aangedikt. Stiekem genoot jij hier ook van.

6. Je kon stiekem op zolder drinken

Het huis was groot genoeg om ongemerkt een Breezer Ananas naar binnen te tikken. Of de limited edition Cranberry. Spannend was het wel. In de stad hebben mensen vaak geen zolder.

7. Je tuin was groot genoeg om stiekem sigaretjes te roken

Je kon altijd wel een plekje vinden waar je stiekem je een sigaretje kon roken. Hide and seek in eigen tuin.

8. Huisfeestjes werden getolereerd door de buren

Jullie kennen elkaar allemaal goed en daarom wordt een huisfeestje getolereerd door de buren. Bovendien wonen jullie niet hutjemutje op elkaar wat ook een hoop scheelt qua geluidsoverlast.

9. Je vriendinnen toen, zijn je vriendinnen nu

Je beste vriendinnetjes ken je al vanaf dat jullie in de luiers zaten. Jullie waren élke dag samen als kinderen wat jullie heel hecht heeft gemaakt tot op de dag van vandaag. Of jullie nou in een dorp wonen of al in de stad.

10. Seks in de natuur was easy peasy

Genoeg bossen, weilanden en zandpaadjes waar jij en je first love een potje konden rollebollen. De kans was immers klein dat er iemand in hetzelfde weiland zou zijn.

11. Er was genoeg plek voor een huisdier

En daarom kreeg jij een konijn, kat én hond. De gelukkigen onder ons hadden zelfs een paard of een biggetje.

13. Jeugdhonken

Deze stonden in weilanden en daar deden jullie álles wat God verboden had. Roken, drinken en je eerste zoen. Om de hoek in een steegje kon natuurlijk ook.

14. Je deed alles op de fiets

Daar heb je die mooie benen aan te danken én je conditie. Ja, je zat zelfs in je pyjama of bikini op de fiets. Doodgewoon toentertijd.

15. Frisse lucht

Geen last van uitlaatgassen en andere luchten die je liever niet inhaleert. Je rook letterlijk de winter, herfst, lente en zomer. Best uniek.

16. Topless zonnen in je eigen tuin

Toch geen hond die je zag. Elke zomer ben jij egaal bruin, daar zijn de stadsmeisjes echt wel een beetje jaloers op hoor.

17. Had je iets nodig dan haalde je het bij de buren

Was je net van plan om een appeltaart te bakken maar was de suiker op? No problemo in the village, je klopt vanzelfsprekend even aan bij de buren voor wat suiker. Uiteraard breng je daarna ook een stukje appeltaart. Burenliefde ten top.

18. Je kon altijd naar de sterren kijken met je lief

Er is in dorpen een stuk minder straatverlichting waardoor elke avond de sterren goed zichtbaar waren. Het ultieme gevoel van romantiek als je het ons vraagt.

19. Genoeg plek om te parkeren

Gewoon op je eigen erf, weiland of langs de weg. De politie kwam überhaupt nooit in het dorp en daardoor riskeerde je geen enkele boete.

20. Langsfietsen bij je crush

Want hij woonde zo dichtbij. Je wist precies waar hij was en wat hij deed.

21. Alles is dichtbij

Je hele leven speelde zich af binnen enkele kilometers. Wat een luxe.

22. Geen druk op je uiterlijk

In het dorp word je niet aangekeken op wat je draagt en of dat wel van het juiste merk is. Je kon als kind en tiener aantrekken wat je wilde en daar werd niet snel over geoordeeld.

23. Dorpsfeesten

Ha! Dit was (en is!) helemaal het einde en keek je het hele jaar naar uit. Tijdens het dorpsfeest mocht alles wat je je maar bedenken kon. Zo heb je in Roelofarendsveen de Kermisweek, in Ede de Heideweek en in Vianen de Paardenmarkt. Ge-wel-dig.

24. Kampvuur kon áltijd en overal

Er was genoeg ruimte, kampvuur in de tuin, bos of weiland. Het mocht allemaal. En dan die marshmallows erbij.. Hemels.

Reageer op artikel:
24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt
Sluiten