3 betoverende plekken in Europa waar je zo naar toe kunt vliegen

Europa heeft zo veel bijzondere, magische plekjes. Wij vertellen die graag door zodat jullie er zo snel mogelijk heen kunnen om de plekjes zelf te ervaren. Deze week hebben we drie speciale plekken verzameld die niet allemachtig prachtig zijn. En ook nog eens heel betoverend.

1. De actiefste vulkaan van Europa beklimmen

Op het Italiaanse eiland Sicilië is een hoop te beleven en er is bovendien heerlijk eten. Maar er is één magische plek die je echt niet mag overslaan en dat is de Monte Etna. Vulkanen hebben sowieso iets betoverends, maar de Etna is één van de actiefste vulkanen ter wereld. Elk jaar is er wel een uitbarsting en hoe bijzonder is het als je dat zou kunnen meemaken?

De Etna ligt bijna tegen de stad Catania aan, waar je rechtstreeks heen kunt vliegen vanaf Amsterdam. Vanaf Catania kun je een bus nemen of een excursie boeken naar naar de vulkaan. Neem de kabelbaan omhoog. Deze stopt op 2500 meter hoogte, bij een van de indrukwekkendste kraters van de Etna.

2. Minceta tower (oftwel: House of the Undying uit Game of Thrones)  in Dubrovnik

Dubrovnik is één van de mooiste steden van Kroatië, met bijzondere monumenten en imposante gebouwen. De stad ligt aan de zee waardoor je er ook heerlijk kunt relaxen. Wat Dubrovnik echter nog specialer maakt is dat hier heel wat scenes van Game of Thrones werden gefilmd.

Het mysterieuze House of the Undying kun je bezoeken in Dubrovnik. Het is namelijk de Minceta Tower, gelegen boven de stadsmuren van Dubrovnik. De toren werd gebouwd in 1461 en was ooit een belangrijke verdedigingstoren die uitkeek over het land.

3. Strand van roze steentjes op Sardinië

Dit strand van roze steentjes is werkelijk adembenemend. En geef toe, wij vrouwen houden toch gewoon van alles wat roze is?

Het strand met lichtroze kleine kwartsdeeltje heet Is Arutas en ligt aan de westkust van het eiland Sardinië. Je vliegt van Amsterdam naar Olbia en kunt vanaf daar de rest van het eiland verkennen. Vergeet ook zeker het schiereiland Sinis niet. Hier zijn vaak grote groepen flamingo’s te spoten.

KOOP NU JE TICKETS

Geïnspireerd geraakt? Wacht dan niet langer en boek een ticket. Via easyJet kun je tickets boeken naar Catania (Sicilië), Dubrovnik en Olbia (Sardinië). Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je ticket is.

Luister naar je wanderlust kriebels en boek direct. Deze betoverende plekken wil je niet missen toch?

In samenwerking met easyJet

Reageer op artikel:
3 betoverende plekken in Europa waar je zo naar toe kunt vliegen
Sluiten