3 dingen die fout kunnen gaan met je huid tijdens je schoonheidsslaapje

Hoewel slapen bijna altijd geassocieerd wordt met schoonheid (wat ook grotendeels terecht is), kan slapen ook averechts werken op je huid. Niet op de juiste manier slapen kan namelijk grote (nadelige) effecten hebben op zowel je lichaam als je huid. En het is natuurlijk wel de bedoeling dat we mooier opstaan dan toen we naar bed gingen. What's up nature?

1. Donkere kringen

Word je iedere ochtend wakker met donkere kringen onder je ogen? Dan kun je (zoals je al had verwacht) de schuldige vinger wijzen naar een tekort aan slaap. Niet lang genoeg je ogen sluiten op een dag zorgt ervoor dat de bloedvaten in je oogleden verwijden, wat weer zorgt voor donkere kringen. Probeer dus sowieso acht uur slaap per nacht aan te houden (zowel voor de dames mét als zonder donkere kringen).

2. Toename van inflammatie en acné

Herkenbaar? De ene ochtend sta je op met een perzikhuidje, de andere ochtend is je gezicht één grote ravage. Hoe kan dat nou? Als volgt: Wanneer we netjes een nachtje rond slapen en niet wakker worden, komen we hoogst waarschijnlijk een aantal keer terecht in onze diepe slaap. Tijdens onze diepe slaap wordt onze huid aangevuld met een groeihormoon, wat er voor zorgt dat we er de volgende dag zo fantastisch uitzien. Wanneer we echter onrustig slapen, komen we niet in de diepe slaap. Wanneer dit gebeurt, wordt er in plaats van groeihormoon, stresshormoon losgelaten. En drie keer raden wat dat voor effect heeft op je huid..

3. Huid irritaties

Is je huid ineens wel erg gevoelig? Dan kan dat te maken hebben met hoeveel uren slaap je achter je kiezen hebt. Een tekort aan slaap kan ook de natuurlijke huidbarrière aantasten, wat weer leidt tot droogheid, irritatie en gevoeligheid.

Dus toch terecht, dat ‘schoonheids’slaapje.

Reageer op artikel:
3 dingen die fout kunnen gaan met je huid tijdens je schoonheidsslaapje
Sluiten