3 manieren hoe je je haar sneller kan drogen op een natuurlijke manier

Soms heb je even geen tijd om je haar te föhnen, of je hebt er geen zin in, of je wil je haar rust geven van al die hitte. Hoe dan ook, als je veroordeeld bent tot het natuurlijk opdrogen van je haar, dan kan het wel eens zijn dat dat proces je net iets te lang duurt. En dan?

Je wil liever niet op je werk aankomen met kleddernatte en nog druipende lokken. Maar als je dik haar hebt, dan heb je een grote kans dat het totaal niet snel droogt. Gelukkig bestaan er een paar slimme trucjes.

1. Maak het droog met een keukenrol

Het klinkt misschien heel raar, maar een keukenrol absorbeert water beter dan een handdoek. Wat je doet: kneed eerst een handdoek door je haar en vervolgens dep je het droog met een stukje keukenrol. Wel alleen deppen, anders gaat je haar pluizen.

2. Kies producten met alcohol

Producten met alcohol zoals bijvoorbeeld mousse zorgt ervoor dat je haar sneller droogt. Bonus: mousse zorgt er ook voor dat je haar niet gaat uitzetten als het droog is. Één van onze favoriete: Redken Full Frame mouse 07.

3. Ga voor een tulband met een zijde t-shirt

De meest ideale manier om je haar te drogen, is met een zijde t-shirt die je in een tulband bindt om je haar heen. Laat het twintig minuten zitten. In deze twintig minuten kan je gelijk gaan multitasken. Insmeren met bodylotion, aankleden en niet te vergeten, je make-up.

Reageer op artikel:
3 manieren hoe je je haar sneller kan drogen op een natuurlijke manier
Sluiten