3 hacks om je paardenstaart nieuw leven in te blazen

Een paardenstaart is één van de fijnste kapsels. Je kunt er altijd op rekenen, zelfs met een bad hairday. En of je nu naar kantoor gaat of naar een borrel, met een paardenstaart sla je nooit de plank mis. Maar omdat we hem zo vaak maken kan het ook best wel saai worden. Daarom hebben we voor jou vier hacks waarmee je je paardenstaart zonder moeite naar een hoger niveau tilt.

Geef je paardenstaart een lift

Wanneer je fijn, dun haar hebt ziet een paardenstaart er al snel een beetje zielig uit. Met deze truc verdubbel je in een handomdraai het volume van je staart. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een haarclip. Juist, zo eentje die je in de jaren ’90 in je haar droeg.

Begin met het maken van een hoge paardenstaart, en zet hem vast met een elastiekje. Daarna verdeel je je staart in twee helften, eentje boven en eentje onder. Zet hierna de clip bovenop de onderste helft, zo dicht mogelijk tegen je hoofd aan. Laat daarna de bovenste helft over de clip heen vallen. Tip: Kies voor de clip eentje in dezelfde kleur van je haar, zodat het minder opvalt mocht hij onverhoopt tussen je haar door piepen.

Maak een knoop in je paardenstaart

Deze truc is ideaal voor kort haar, en wanneer je last hebt van plukken haar die losraken en langs je gezicht hangen. Maak een lage paardenstaart, en hou aan allebei de kanten van je gezicht een pluk haar vrij. Gebruik deze twee strengen haar om een knoop over je paardenstaart te maken. Vouw de uiteinden om je staart en zet ze onder je staart vast met schuifspeldjes. Het klinkt misschien lastig maar het is super simpel om te doen. Klik hier voor een tutorial.

Toupeer je haar

Droogshampoo is een multi-functioneel product, en onder andere geschikt om een paardenstaart meer oomph mee te geven. In plaats van droogshampoo kun je ook kiezen voor een volumepoeder, dit geeft hetzelfde resultaat. Om mee te beginnen verdeel je de droogshampoo (of het volume poeder) over je hele haar om zo wat meer textuur te creëren. Zet je haar hierna met een elastiekje vast in een paardenstaart, en spray nog wat droogshampoo in de punten van je haar. Trek wat haren los en toupeer je staart bij de aanzet. Blijf sprayen, touperen en trekken totdat je het gewenste volume-effect hebt bereikt.

Reageer op artikel:
3 hacks om je paardenstaart nieuw leven in te blazen
Sluiten