3 redenen waarom chemische peelings niet zo eng zijn als je denkt

Logisch, je rent niet meteen af op gezichtsverzorging wanneer er het woordje 'chemisch' in voorkomt. Al die vervelende mee-eters en pukkeltjes zijn al erg genoeg, dus je gezicht er laten afbranden zoals Samantha in Sex and the City voelt niet echt als het beste idee. Maar is het nu echt zo eng als het klinkt? Grappig genoeg niet:

De chemische peelings kunnen je namelijk flink helpen wanneer je rondloopt met huidproblemen. Het glycolzuur zorgt vaak voor het verkleinen van de poriën en het algemeen verbeteren van de huidconditie (zeker fijn met deze winterkou). Wat maakt chemische peelings nu zo fijn?

1. Chemische peelings schonen de verstopte poriën op, op een manier wat met alleen scrubben niet lukt.

Begrijp je maar niet hoe het kan dat je na een goeie scrubbeurt alsnog velletjes vindt op je huid? Begin dan alsjeblieft niet met nog een keer scrubben, maar kies voor een glycolzuur peeling. Deze verwijdert alle dode huidcellen die er maar te vinden zijn op je huid en laat een prachtig, zacht huidje achter.

2. Je eindigt niet als een lapje carpaccio.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je laat je overhalen tot een dure behandeling bij de schoonheidsspecialiste en ziet er vervolgens uit alsof je uren in de zon hebt liggen bakken. Niet. Fijn. Na een glycolzuurbehandeling is dit gelukkig niet het geval. Het kan dat de huid wat tintelig aanvoelt, maar dat is geen rede tot paniek. De tinteling betekent dat de behandeling werkt en dat de poriën worden schoongemaakt.

3. Er zijn verschillende soorten peelings voor iedere huidtype.

Of je nu last hebt van verstopte poriën, een ongelijke complexie, dof ogende huid of ongewenste bultjes: er is voor ieder wat wils. Zorg dus eerst dat je goed uitzoekt naar wat jij precies opzoek bent en ga daarna naar je schoonheidsspecialiste. Want zeg nou zelf, echt eng klinkt het nu niet meer, toch?

Reageer op artikel:
3 redenen waarom chemische peelings niet zo eng zijn als je denkt
Sluiten