3 simpele stappen om je tattoo optimaal te laten helen

Eindelijk heb je hem dan gezet, die tattoo waar je eindeloos over hebt zitten nadenken (of niet, natuurlijk). En dan ben je klaar? Zeker niet. Want nu begint de pret pas echt. Na dat leuke doch pijnlijke proces is het nu namelijk tijd voor het genezen van de huid. En wanneer je de huid niet zorgvuldig verzorgt, verpest je je tattoo zonder meer. Wees niet bang, het is niet moeilijk, maar zeker wel belangrijk. Met de volgende tips laat jij de tattoo op z'n mooist helen waardoor je er straks optimaal van kan genieten.

Hou je tattoo schoon

Al die kleine wondjes op je tattoo zijn een bron van bacteriën. Zorg daarom dat je de desbetreffende huid ongeveer twee keer per dag wast met schoon water en een zeep die zeker parfum, parabenen en allergie vrij is. Ook moet je er op letten dat de zeep de juiste pH-waarde bevat zodat de huid niet verder uitdroogt en enkel wordt gereinigd. Zorg hoe dan ook dat je héél voorzichtig wast. Wrijf niet, krab niet en zorg dat je de huid behandelt als een baby’tje. Goed afspoelen met water en droogdeppen met een schone handdoek.

Smeren, smeren, smeren

Hoewel je normaal je korstjes zo snel mogelijk probeert te laten drogen, is dat niet bedoeling wanneer je een tattoo hebt laten zetten. Blijf daarom zoveel mogelijk smeren. Als het kan meerdere keren op één dag. Het beste kun je Bepanthen zalf smeren en de tattoo vervolgens afdekken met doorzichtige folie. Het is inderdaad een rotwerkje keer op keer, maar wanneer je de korstjes er te snel af laat komen riskeer je dat je kunstwerk ook loslaat.

Blijf uit de zon

Blijf alsjeblieft met je tattoo uit de zon. De huid is hier namelijk nog veel te gevoelig voor en dat betekent dat je tattoo snel kan beschadigen. Bedek je tattoo met zonnige dagen (ook op de koude) en zorg dat je kleding niet over de tattoo schuurt. Het duurt gemiddeld drie weken voor een tattoo om goed te helen. Met een beetje geluk hoef je dan niet meer terug om de boel te laten bijwerken (en dat is fijn, want de tweede keer doet het nóg meer zeer..geloof ons maar)

Reageer op artikel:
3 simpele stappen om je tattoo optimaal te laten helen
Sluiten