Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 mei 2017

Gebroken hart? Dit zijn 3 vragen om te testen of je over je ex heen bent

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat je nu eindelijk over die knul heen bent gekomen. Wellicht leek dit nooit te gebeuren, aangezien hij jouw hart in duizend stukjes had gebroken, maar superlijm heeft zijn werk gedaan en jij voelt je beter dan ooit. Toch? Als je deze drie vragen kan beantwoorden, dan weet je zeker dat je over hem heen bent.

1. Zou je geïnteresseerd zijn in een nieuw persoon in jouw leven?

Kijk, natuurlijk ben je niet geïnteresseerd in een nieuw iemand direct na een break-up. Wellicht lijkt het alsof je dat gevoel wel hebt. Je bent namelijk op zoek naar iemand die jou pampert en liefheeft. Iemand die jou over de break-up heen helpt. Maar surprise, surprise: hier ben je dan nog niet aan toe.

Als jij de vraag aan jezelf stelt of je oprecht interesse hebt in het ontmoeten van nieuwe mensen en het aangaan van een nieuwe relatie en iets in jouw lichaam zegt dat je het niet moet doen, doe het dan ook niet. Het moment komt nog wel.

2. Wat motiveert je op dit moment?

Klinkt als een spirituele vraag, maar wel een goede vraag. Ben jij nog bezig met jezelf bewijzen tegenover jezelf en jouw ex? Of ben jij gemotiveerd het beste uit jezelf te halen? Natuurlijk is dat ook een zekere vorm van jezelf bewijzen, maar dan in positieve vorm. Jij leeft voor jezelf en niet voor een ander.

3. Hoe voel je je als je denkt aan jouw ex?

Krijg jij bij het terugdenken aan jouw ex gigantische haat gevoelens en moordneigingen? Of zou je hem direct terugnemen als hij voor jouw neus zou staan? Dan ben je er nog duidelijk niet overheen. Je hoeft heus niet altijd met een glimlach eraan terug te denken, maar er mogen ook geen gekke gevoelens meer bij komen kijken.

Denk jij aan hem terug zonder de urge om hem iets aan te doen? Heel goed, want dit betekent dat jij het achter je hebt gelaten en door kan met jouw leven.

Merk jij dat je nog niet zo ver bent? Zet deze vragen dan op een notitie in jouw telefoon en stel ze dagelijks aan jezelf. Je zult merken dat je langzaamaan beter wordt in het beantwoorden ervan. Girl power, noemen we dat.

En geen ramp als jij nog niet over hem heen bent. Dit helpt je vast: Huh? Zo kom je over je ex heen en het is wetenschappelijk bewezen

Reageer op artikel:
Gebroken hart? Dit zijn 3 vragen om te testen of je over je ex heen bent
Sluiten