Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 16 aug 2015

3 x lifesavers bij het gebruik van teveel haarproducten

Te enthousiast geweest met je haarproducten? Geen probleem, het overkomt de beste van ons weleens. Wij weten waarmee je je kapsel kunt redden, en waardoor je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

De meeste overdoseringen komen voor bij droogshampoos, haarspray en haarserums. Daarom hebben we voor die drie producten de beste tips voor je.

Droogshampoo

Vertrouw hierbij op je föhn om het overtollige poeder uit je haar te blazen. Begin bij de wortels en gebruik je vingers om je haar op te tillen en ‘uit te schudden’. Werk daarna naar beneden totdat het meeste poeder uit je haar verdwenen is.

Haarspray

Het is verleidelijk om bij haarspray nog nét even wat meer te gebruiken. En dan heb je al snel een coupe helmet head in plaats van de soft hold waar je voor ging. Om deze fout te herstellen kun je je haar zachtjes uitborstelen met een boar bristle borstel (deze borstel heeft haren van een mannetjes varken). De haren komen in contact met de haarschacht en maken de hoornlaag glad. Tegelijkertijd worden daarbij de deeltjes overtollige haarspray ‘opgepakt’ en ‘afgebroken’.

Serum

Was om te beginnen eerst je handen om ervoor te zorgen dat er geen overtollig serum meer aan je handen zit. Door het teveel aan serum zal je haar wat vettig lijken, maar buig dit om naar een voordeel door je stijltang erbij te pakken en voor een super smooth resultaat te gaan. De siliconen die in de meeste haarserums zitten kunnen goed tegen hitte. Wanneer je haar er na het gebruik van de stijltang nog steeds vet uitziet kun je een vet absorberend papieren doekje gebruiken om je haar mee ‘droog’ te deppen.

Reageer op artikel:
3 x lifesavers bij het gebruik van teveel haarproducten
Sluiten