Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 28 apr 2015

3x waarom sarcastische mensen slimmer, succesvoller en sexyer zijn

Sarcastische mensen. Mocht je er een hekel aan hebben, dan kunnen we je vertellen dat je er misschien eens een frisse blik op moet werpen. Sarcastische mensen lijken namelijk een beetje de wereld te regeren. Ze worden namelijk als sexyer ervaren, maar zijn over het algemeen ook slimmer en succesvoller in het leven. Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Vrouwen die van make-up houden moeten ook tegen een beetje sarcasme kunnen, en wel hierom.

Onze voorouders gebruikten sarcasme om erachter te komen of iemand een vriend of vijand was

Meerdere onderzoekers aan de Universiteit van California beweren dat sarcasme een geweldige tool is om te overleven en om relaties met anderen te versterken. Sarcasme zou zich in een bepaald gedeelte van het brein bevinden, waar alleen sociaal intelligente mensen ‘bij zouden kunnen’. Sarcastische mensen hadden een voorsprong op mensen die niet tegen een geintje konden (en nog steeds eigenlijk).

Mensen die zichzelf niet te serieus nemen zijn vaak het sexyst

Wat is er nu leuker dan iemand met een goed gevoel voor humor? Uit onderzoek is zelfs meerdere keren gebleken dat vrouwen zich eerder aangetrokken voelen tot grappige mannen. En niet alleen dat, het is de nummer één karaktertrek die vrouwen verlangen van een man. Geen wonder ook, want we kunnen ons weinig leukers bedenken dan samen zijn met iemand waar je mee kan lachen.

Mensen die tegen een grapje kunnen zijn succesvoller in het leven

Deze conclusie werd getrokken uit een grappig experiment. 375 studenten moesten naar conversaties luisteren tussen een bedrijf en een klant. Er zaten normale gesprekken tussen, maar ook vijandige. Wanneer het gesprek vormen van sarcasme bevatte, waren de studenten achteraf beter in het oplossen van problemen en waren ze meer gefocust dan wanneer de studenten andere gesprekken hadden beluisterd. Kortom, omring je met sarcastische en doe er je voordeel mee (moet je het wel kunnen herkennen natuurlijk).

Mocht je weer eens boze blikken krijgen van vrienden of familie omdat je een flauw grapje hebt gemaakt, leg ze dit artikel dan nog maar eens voor. Het is wetenschappelijk bewezen.

Reageer op artikel:
3x waarom sarcastische mensen slimmer, succesvoller en sexyer zijn
Sluiten