4 beautygewoontes die je looks stiekem ruïneren

Je beautyroutine zou stiekem zo maar eens je looks kunnen ruïneren zonder dat je het doorhebt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ai! Ontdek snel de gevaren die zich in jouw beautygewoontes kunnen verschuilen:

1. Tevéél supplementen en vitamines slikken

Jup, teveel van het goeie is teveel van het goeie. Door bijvoorbeeld teveel vitamine B3 te slikken kun je een rode huid krijgen en van teveel melatonine een donkerdere huid. Let ook op met sapjes. Wij dames mogen niet meer dan anderhalf kopje wortelsap drinken per dag, aangezien we anders een te hoog level vitamine A binnenkrijgen. Het gevolg? Haaruitval en een oranje huid. Ieks..

2. Agressief tandenborstelen

Tandenpoetsen ook meteen je bicepoefening voor de dag? Stop daar dan accuut mee. Te agressief poetsen zorgt voor teruggetrokken tandvlees, gevoelige tandwortels en aantastingen van je glazuur. No go dus! Zachtjes doch grondig poetsen.

3. Vieze pincet

Met een vieze pincet (wat hij waarschijnlijk is, zo rommelende in je toilettasje) in je wenkbrauwen prikken vraagt om infecties. Wanneer je een haartje uit de huid trekt, hebben de vieze bacteriën aan je pincet alle ruimte om stiekem het haarzakje te infecteren. En dat betekent puistjes op plekken waar je ze niet wil hebben (nouja, alsof je ze ergens wel wil hebben..). Was je pincet daarom wekelijks met een antibacteriële zeep. Jij en je wenkbrauwen zullen ons dankbaar zijn.

4. Strakke haarstijlen

Misschien nog niet bij iedereen bekend en daarom o zo belangrijk om te benoemen: het gevaar van strakke haarstijlen. Een strakke paardenstaart of knotje zet namelijk zoveel druk op het haar dat het op den duur afbreekt. En het allerergste is, wanneer je je haarzakjes te zwaar belast, stoppen ze met het produceren van haar.. Voorzichtig dus.

Reageer op artikel:
4 beautygewoontes die je looks stiekem ruïneren
Sluiten