Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 14 mei 2016

4 belangrijke levenslessen die je leert van in de horeca werken

De horeca is niet voor iedereen weggelegd. Het kan erg ondankbaar werk zijn, maar je kunt er ook onwijs veel van leren. Je leert levenslessen die de rest van je leven nog toepasbaar zijn, in ondenkbaar veel situaties.

Hard werken

De horeca is hard werken. Als iemand je probeert te overtuigen dat het niet zo is, heb je toestemming om diegene pontificaal in zijn gezicht uit te lachen. Het probleem met de horeca is dat je wilt dat het druk is. Als er niemand is krijg je geen fooi, maar als er veel mensen zijn ren je de benen uit je lijf. Je bent bestellingen aan het opnemen, tafels aan het dekken en uithalen, gasten tevreden aan het houden en dat alles met een glimlach op je gezicht.

Tolerantie

In de horeca laten gasten zich soms van hun slechtste kant zien. Waar dat vandaan komt is onduidelijk, maar je leert er wel van. Je leert namelijk mensen accepteren zoals ze zijn, zelfs al zijn ze zo afschuwelijk dat je je haren uit je hoofd wilt trekken. Je bent tegen niemand onaardig en probeert iedereen met een gelukkig gevoel weg te laten gaan. Dit wil trouwens niet zeggen dat je niet aardiger bent tegen leuke gasten, het betekent alleen dat je niet onaardig bent tegen minder leuke gasten.

Geduld

Dagelijks wordt je geduld op de proef gesteld in de horeca. Je kunt namelijk dagelijks te maken krijgen met mensen die liegen. Ze liegen over wat ze besteld hebben, ze liegen over wat ze gekregen hebben. Ze liegen over van alles en het is altijd jouw schuld. Tenminste, dat willen ze je doen geloven. Wetende dat het onbegonnen werk is om tegen hen in te gaan, haal je diep adem, bied je je excuses aan en los je de situatie op.

Opoffering

Weekenddagen, feestdagen, verjaardagen. Je hebt ze allemaal wel een keer gemist. Jij werkt namelijk op een plek waar mensen feestelijke gebeurtenissen willen vieren, wat ervoor zorgt dat je zelf niet altijd van de partij kunt zijn in je eigen leven. Je leert hierbij dat niets onmisbaar is en geniet des te meer als je er wél bij kunt zijn.

LEES OOK: Dit herken je zéker als je stiekem verliefd bent op je collega

Reageer op artikel:
4 belangrijke levenslessen die je leert van in de horeca werken
Sluiten