4 dingen die jij nog niet wist over wat je lichaam doet wanneer je slaapt

Het menselijk lichaam is een van de grotere wonderen in de wereld. Het is in staat zichzelf te repareren, maar ook kapot te maken. En naast het wonder van het lichaam zelf, is slaap ook een bijzondere bijkomstigheid. Want samen zorgen je lichaam en slaap voor wel hele bijzondere dingen. Wist je bijvoorbeeld dat:


1. Al je cellen worden gerepareerd tijdens je slaap?

Jaja, slapen is meer dan alleen uitrusten. Tijdens je slaap worden namelijk alle beschadigde cellen netjes hersteld. Daarom is het niet alleen belangrijk voor je hersenen, maar zorgt een tekort aan slaap dus ook voor het feit dat je je zo beroerd en afgepeigerd voelt na een slechte nacht.

2. Dat je zeker vijf tot vijftien keer per uur wakker wordt ’s nachts?

Je zou het niet denken of misschien überhaupt doorhebben, maar wij worden ontzettend vaak eventjes wakker tijdens onze slaap. Dit gebeurt echter meestal omdat we gewoon overstappen naar de volgende slaapfase. Het wakker worden gaat vaak zo snel, dat we er ons vervolgens niets meer van herinneren.

3. Dat je nutteloze informatie vergeet wanneer je slaapt?

Je brein zorgt ervoor dat alles netjes door de zeef gaat wanneer je slaapt. Je doet over een dag zo ontzettend veel informatie op, dat het niet goed zou zijn als je alles zou onthouden. Je hoofd zou dan namelijk veel te snel vol raken. Toch behoorlijk ideaal dat je dat niet (bewust) zelf hoeft te doen.

4. Je je hele lichaam reinigt wanneer je slaapt?

Daarom heet het misschien ook wel een schoonheidsslaapje. Je lichaam reinigt zich namelijk vanzelf wanneer je ligt te slapen. We kunnen dus eten en smeren wat we willen, maar slaap lijkt nog steeds de belangrijkste beautytip te zijn.

Reageer op artikel:
4 dingen die jij nog niet wist over wat je lichaam doet wanneer je slaapt
Sluiten