Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 25 mrt 2016

4 heerlijke situaties voor de vrouw die áltijd gelijk heeft

Als mens heb je vele gevoelens. Niet alle gevoelens zijn even lekker, maar er zijn van die gevoelens die zo intens lekker zijn dat je zou willen dat het gevoel eeuwig duurde. Toch is er één gevoel dat ongeëvenaard is. Een gevoel dat zó gruwelijk fijn dat je erin wil verdrinken, namelijk: gelijk hebben. Niet iedereen zal het hiermee eens zijn, maar dan is dit ook niet aan jullie gericht. Dit is voor de betweters, de alwetende, de bazen der bazen: de gelijkhebbers.

1. Als niemand op een antwoord kan komen, behalve jij

Naar hen toe lach je nonchalant, maar in je hoofd zit je op een troon met een grote glanzende kroon. Die kroon is zo glimmend dat het pijn doet aan andermans ogen om ernaar te kijken. De koninklijke mantel die om je schouders valt is zacht en indrukwekkend en in je rechterhand heb je een kelk waar Snoop Dogg jaloers op zou zijn. All I do is win komt uit de boxen, je draagt een vette zonnebril en twee halfnaakte mannen geven je om de beurt schouderklopjes.

2. Als je een weddenschap wint

Je bent nu onuitstaanbaar. Waar andere mensen op respectvolle wijze elkaar de hand schudden, ben jij volop bezig met je overwinningsrondje, op de voet gevolgd door een overwinningsdansje en misschien zelfs nog een overwinningsliedje. Hoogstwaarschijnlijk bestaande uit de tekst: (vul naam in) is de beste.

3. Als je ongelijk kreeg, maar bleek dat je wél gelijk had

Rihanna’s baddest bitch blik is hier niets bij. Met een opgetrokken wenkbrauw en lichtelijk verhoogde mondhoeken beheers jij de ruimte. Woorden zijn hier niet nodig, want jouw welverdiende ego vult de stilte.

4. Als iemand eindelijk toegeeft dat je gelijk had

De woorden ‘Ik zei het toch’, liggen op het puntje van je tong. Jij weet het, diegene weet het, alle omstanders kunnen het voelen, maar je houdt je in. Je hebt een kleine grijns, die je niet van je gezicht kunt krijgen en je stem is in een iets hoger octaaf dan de bedoeling is. Je wacht tot je alleen bent om ‘IK WIST HET!’ te roepen. Wat een genot.

Gelijk krijgen is echt fantastisch. Want laten we het maar gewoon toegeven: jij hebt áltijd gelijk. Oké dat is misschien iets overdreven, maar dat betekent niet dat het niet erg vaak het geval is. Waarom denken mensen anders dat je overwinningsdansje zo briljant is? Oefening baart kunst.

LEES OOK: 9 redenen waarom wij vrouwen altijd gelijk hebben

Reageer op artikel:
4 heerlijke situaties voor de vrouw die áltijd gelijk heeft
Sluiten