Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 11 mrt 2016

4 herkenbare situaties voor mensen die in het weekend werken

Het weekend. Die wonderlijke paar dagen, waarbij je met je vriendinnen kunt gaan lunchen en onbezorgd kunt stappen zonder naar de klok te kijken. Voor de weekendwerkers onder ons zijn deze dagen een mythe. Zondag op de bank hangen? Je bedoelt zeker: zondag met een kater naar je werk.

Jouw zaterdag is eigenlijk gewoon een woensdag

Terwijl je vrienden in volle plan-modus zijn over hoe ze het weekend in gaan vullen, ben jij verplicht voor de zoveelste keer uit te leggen dat jij geen vrij hebt. De groepsapp blijft meldingen geven en je wordt later gebombardeerd met Instagram foto’s van de gezelligheid die je hebt gemist. En als mensen je een fijn weekend toewensen dan lach en knik je, maar van binnen ben je licht gepikeerd en denk je: bedankt, ik ga echt genieten van het feit dat iedereen vrij heeft behalve ik.

De kater

Ondanks dat je weet dat je moet werken, kies je er toch voor om mee te gaan stappen. Je wil natuurlijk een beetje een sociaal leven behouden en daarom besluit je dat de gezelligheid de kater waard is. Maar die helse kater is onvergeeflijk en ondanks dat je jezelf uit bed hebt weten te slepen, lijken de uren voorbij te kruipen. Je kan je met geen mogelijkheid ziek melden, want je baas kijkt dwars door elk smoesje dat jij zou kunnen verzinnen. Het enige lichtpuntje is de weet dat als de werkweek van je vrienden in volle gang is, jij lekker in je bed kunt blijven liggen.

Tegenovergestelde werkschema’s

Als je dan toch eindelijk vrij hebt, heb je geen andere keus dan jezelf te entertainen. Al je vrienden zijn namelijk aan het werk. Televisie dat overdag wordt uitgezonden is vreselijk. Grote kans dat je besluit het huishoudelijke werk te gaan doen dat je zo lang had uitgesteld. Tandarts- en huisartsafspraken zijn voor jou ook geen probleem om te maken.

De stad voor jezelf

Toch heeft in het weekend werken ook z’n voordelen. Doordeweeks shoppen is geweldig. De stad is vaak uitgestorven en je hoeft nergens in de rij te wachten. Niet bij de paskamer en niet bij de kassa. Ook hangt alles nog waar het hoort en hebben de medewerkers daadwerkelijk tijd om je te helpen.

In het weekend werken is niet altijd even leuk, maar jij weet er wel wat van te maken. Alleen de echte knallers kunnen weekendwerken aan.

LEES OOK: 9 x hoe jij als een echte #Girlboss door het leven kan gaan

Reageer op artikel:
4 herkenbare situaties voor mensen die in het weekend werken
Sluiten