4 manieren om een blaasontsteking te voorkomen

Heb jij ook altijd zo snel last van een blaasontsteking en begrijp je maar niet hoe het komt? Dan zou het wel eens kunnen komen omdat je de volgende tips niet braafjes naleeft. En ja, dat is helaas nodig als je er zo gevoelig voor bent (zoals de meeste vrouwen). Met de volgende tips hoef je gelukkig niet meer na iedere stoeipartij bang te zijn voor een brandende pijn:

1. Plas meteen na de seks

Gezellig is anders (want hoé graag liggen we nog een uurtje te knuffelen), maar direct plassen na de seks is echt een absolute must. Alle bacteriën die in je urinebuis terecht zijn gekomen moeten er namelijk zo snel mogelijk uit. En geloof ons, die ellendelingen zijn akelig snel.

2. Drink veel water

En plassen gaat natuurlijk hand in hand met water drinken. Veel water drinken. Grote hoeveelheden water zorgen ervoor dat je regelmatig plast en mogelijke bacteriën geen kans geeft om zich te nestellen.

3. Altijd van voor naar achteren

Mocht je moeder het je niet braaf hebben geleerd, onthoud dan dat afvegen áltijd van voor naar achteren moet. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom. Vergeet het niet.

4. Slik cranberry pillen

Cranberry pillen (en cranberrysap) zorgen voor een overdosis aan vitamine C. De vitamine C zorgt ervoor dat je urine zuurder wordt, waar bacteriën absoluut niet van houden. Daarbij zorgt cranberry er zelf voor dat de bacteriën zich niet kunnen hechten aan je urinebuis. Ideaal al zeggen we het zelf. Neem bijvoorbeeld twee pillen in op de dag zelf en ‘erna’ om verdere ellende te voorkomen. Want óh, wat kan een blaasontsteking toch verschrikkelijk veel zeer doen.

Reageer op artikel:
4 manieren om een blaasontsteking te voorkomen
Sluiten