Aha, dit zijn dé 4 mythes en feiten over jouw SPF bescherming

We weten het allemaal: zonnebrand op je gezicht smeren is nodig, ook al zit je de hele dag binnen. Steeds meer komen er gelukkig make up producten op de markt met een SPF erin. Maar wat is nou eigenlijk waar en niet waar over SPF bescherming?

Wij hebben vier mythes en feiten voor je op een rijtje gezet waardoor jij met een pretty face in de zon kan gaan:

Mythe 1: Je dagelijkse moisturizer heeft een SPF nodig
Dat is waar als je alleen moisturizer op je gezicht gebruikt. Gebruik je ook nog foundation of iets anders dan hoeft maar één van de producten SPF te hebben. Gebruik het liefst eentje met een factor van 30 of hoger.

Mythe 2: SPF met een factor van 15 biedt genoeg bescherming
Deze mythe klopt niet. De minimale factor die je nodig hebt op een dag is 30. Ja, ook als je de hele dag binnen zit op kantoor. En dan is het ook nog de vraag: gebruik je genoeg SPF? Een halve theelepel elke ochtend is genoeg zonnebescherming voor de hele dag.

Mythe 3: Meerdere producten met SPF = betere bescherming
SPF is helaas geen rekensom die je bij elkaar kan optellen. Meerdere SPF’s over elkaar heen biedt geen betere bescherming. Een SPF met een hoge factor is de beste bescherming die je kan hebben.

Mythe 4: Je hoeft niet elke twee uur weer zonnebrand aan te brengen als je al je make up op hebt
Hoe vervelend het ook is, elke twee uur je gezicht insmeren is belangrijk voor een goede bescherming. SPF is maar twee uur werkzaam, waardoor opnieuw aanbrengen van de bescherming een must is. Nu is het logisch dat je niet met een mega tube zonnebrand achter je bureau zit, kies daarom voor een poeder met een hoge SPF. Deze breng je gemakkelijker aan én je bent goed beschermd.

Reageer op artikel:
Aha, dit zijn dé 4 mythes en feiten over jouw SPF bescherming
Sluiten