Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 17 jan 2016

4 redenen waarom een boek beter gezelschap is dan een lover

Je mag dan soms als nerd worden bestempeld, lezen vind jij gewoon hartstikke hot. Je zou zelfs een boek verkiezen boven een man. Soms dan. En wij geven je groot gelijk.

1. Een boek kan je niet in de steek laten

Een boek is er altijd als je ‘m nodig hebt. Een boek laat je nooit zitten, omdat ie betere plannen heeft. Tuurlijk, een boek kan je ook teleurstellen. Omdat je andere of hogere verwachtingen had. Maar dan leg je ‘m gewoon weg en pak je een andere. En daar hoef je je dan ook helemaal niet schuldig over te voelen. Het is ook niet zo dat je een boek dan ‘gebruikt’. Het leven is nou eenmaal te kort om boeken te lezen die niet leuk zijn.

2. Een boek kan je laten verdrinken in het verhaal

Bij een goed boek verdwijnt alles om je heen. Je kunt in een volle trein zitten en niets horen van wat er om je heen gebeurt, omdat je helemaal in het verhaal gezogen bent. Het enige wat er toe doet zijn de hoofdpersonen en hun wereld. Je ziet het letterlijk voor je. Je kunt natuurlijk opgeslokt worden in de wereld van een man, maar het zal nooit hetzelfde zijn. En als het niet goed afloopt met hem, zit je zelf met de gebakken peren.

3. Een boek zal niet beledigd zijn als je een avond niet met ‘m wil slapen

Omdat je moe bent en meteen wilt slapen bijvoorbeeld. Of omdat je vandaag liever nog Facebook, Instagram en Twitter checkt. En dan je mail en dan begin je weer je rondje opnieuw. Een boek zal niet beledigd of teleurgesteld reageren. Een boek zal nooit boos worden. Of toch aandringen. Zelfs als je een avond kiest voor een ander boek, omdat je gewoon zo geniaal bent dat je twee boeken tegelijk kunt lezen, zal een boek niet zeggen dat het oneerlijk is.

4. Bij boeken geldt: hoe meer hoe beter

Je kunt nooit genoeg boeken hebben gelezen. En hoe meer boeken in je woonkamer staan, hoe meer sfeer je huis krijgt. Het staat niet alleen belezen en slim het staat ook onwijs gezellig. Als een georganiseerde chaos. Je bezoek wil ook standaard tussen je boeken neuzen. Want ja, het de boeken in je huis zeggen ├ęcht wat over je persoonlijkheid.

En er geldt niet: hoe meer lovers hoe beter. Je wilt de enige echte man, voor altijd. En je wilt niet hetzelfde boek iedere dag opnieuw lezen.

LEES OOK: Waarom mannen niets sexyer vinden dan een slimme vrouw

Reageer op artikel:
4 redenen waarom een boek beter gezelschap is dan een lover
Sluiten