4 x waarom we beter kunnen stoppen met ons van top tot teen te scheren

Scheren is stom. Het is saai, levensgevaarlijk en we houden er gewoon niet van. Máár de maatschappij heeft nu eenmaal bedacht dat wij als meisjes compleet glad door het leven moeten. Gladde oksels, gladde benen, een gladde poes en een gladde bovenlip. Mannen, het is mooi met jullie. Wij hebben namelijk inmiddels genoeg redenen bedacht waarom we echt zouden moeten stoppen met scheren. Jullie mogen tenslotte toch ook in Movember? Waarom hebben wij dat niet?

Waarom scheren zo’n pure ellende is:

Het duurt een eeuwigheid

Gewoon even all things aside. Het duurt toch ook gewoon oneindig lang iedere keer om alles te scheren? Bedenk je eens wat je met al die tijd zou kunnen doen. Of tel het eens een keertje bij elkaar op. Een uur per week.. en dat over een levensspanne. Oh.. my.

Het is saai en stom werk

Je kunt niets anders tegelijkertijd doen terwijl je staat te scheren. Misschien een muziekje opzetten, maar het is niet zoiets als een serie kijken en tegelijkertijd koken. Nee, scheren is een taak op zich en walgelijk saai.

Het zit er niet voor niets

En dan nu even op de feiten: ze zitten er niet voor niets natuurlijk. De haren op je lichaam beschermen je tegen kou, warmte en bacteriën. Waarom zou je al die kleine superhelden van je lichaam verwijderen? Wij weten het niet hoor.

Scheermesjes zijn duur

Heel duur. En als ze niet super scherp meer zijn kun je ze eigenlijk wel meteen weer weggooien (wat praktisch om de scheerbeurt is), wat ook voor de nodige extra knaken zorgt. Vervolgens snij je jezelf sówieso nog wel ergens (aan die overbehaarde kleine teen) en ben je er ineens uit. Scheren sucks.

Reageer op artikel:
4 x waarom we beter kunnen stoppen met ons van top tot teen te scheren
Sluiten