Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 29 juli 2017

Om deze 4 redenen is het te gek om met je tegenpool te daten

Hoewel je je misschien niets vervelenders kunt indenken dan het daten van je tegenpool, is het daadwerkelijk een aanrader. Er komen namelijk ook een boel handige dingen bij om het hoekje kijken. Zo leer je namelijk andere perspectieven in te nemen en je te verplaatsen in anderen. De overige voordelen? Lees ze hier:

1. Je pimpt er je communicatie skills mee op

Waarom dat, vraag je je misschien af. Omdat tegenpolen vaak anders communiceren. Aangezien jullie in dit geval daten, is het daarom van groot belang dat jullie communicatie skills top notch zijn. Hou er ook rekening mee dat jouw partner misschien anders over zijn of haar gevoelens communiceert. Misschien ben jij heel uitgesproken, maar de ander juist ingetogen. Hou hier dus ook goed rekening mee en geef de ander de ruimte om op zijn of haar manier gevoelens te uiten.

2. De ander kan zowel zorgen voor kalmte als motivatie

Grote kans dat als je je tegenpool date, jullie ook in persoonlijkheden verschillen. Hoewel dat heus vaak voor irritaties zal zorgen, kan het ook voor motivatie en kalmte zorgen. Wanneer jij bijvoorbeeld verlegen bent, kan iemand je motiveren dat niet te zijn en voor meer te gaan. Dat werkt natuurlijk net zo goed andersom. Wanneer jij erg uitbundig kan zijn, kan je partner je leren je nederig op te stellen. Ook zeker niet onhandig in bepaalde situaties.

3. Je ontwikkelt een sympathiekere persoonlijkheid

Sympathiek zijn is een van de mooiste kwaliteiten die je als mens kunt bezitten. Sympathieke mensen hebben vaak meer begrip voor situaties, zijn vriendelijker en zijn goed in het onderhouden van relaties met de mensen om hun heen.

Door een ander perspectief in te moeten nemen met een tegenpool als partner, leer je je sneller ook in andere situaties in te leven. En geloof ons, dat gaat je alleen maar ten goede komen in de rest van je leven.

4. Je krijgt fantastisch advies

Soms heb je gewoon even een nieuw perspectief op de zaak nodig. En wie kan jou dat beter bieden dan een tegenpool als lover? Juist. Misschien is het advies waar je niets mee kunt, maar voor hetzelfde geld komt je partner met een oplossing die jijzelf nooit had kunnen bedenken. Ideaal dus. Zou jij het aandurven?

Reageer op artikel:
Om deze 4 redenen is het te gek om met je tegenpool te daten
Sluiten