Yasmine Esser
Yasmine Esser Travel 4 okt 2016

4 redenen waarom mensen die van reizen houden succesvoller zijn

Voor iedereen de het heerlijk vindt om weekendjes weg te gaan, verre reizen te maken en nieuwe steden te ontdekken: dit maakt jou tot een succesvol persoon. Je denkt misschien dat je je carrière boost door nooit weg te gaan en altijd door te buffelen, maar juist als je de tijd neemt om de wereld te ontdekken zul je verder komen in je loopbaan.

1. Je hebt geen moeite met nieuwe contacten leggen

Op reis – vooral als je alleen gaat – leer je wel hoe je praatjes aanknoopt met wild vreemden. Sterker nog, voor je het weet heb je vrienden voor het leven gemaakt en ken je mensen overal ter wereld.

Die eigenschap komt maar wat handig van pas als je carrière wilt maken. Je kunt immers netwerken als een pro. En je bent nooit te beroerd om mensen aan te spreken of om een gunst te vragen. Dit is hoe je verder komt in het leven en dat leer je op geen enkele school.

2. Maar je kunt ook goed alleen zijn

Als je reist heb je nooit constant mensen om je heen. En eigenlijk vind je dat maar wat lekker. Even jezelf terugtrekken, zodat je daarna weer opgeladen verder kunt.

Als je hard moet werken, zijn er ook momenten dat er niemand om je heen is. Misschien omdat je er geen tijd voor hebt. Misschien omdat je je gewoon even wilt concentreren. Gelukkig heb je geleerd daar mee om te gaan en ben je dan ook totaal niet bang om alleen te zijn.

3. Je bent een ster in organiseren

Een reis plannen is niet zomaar wat zomerjurkjes in een koffer gooien en er vandoor gaan. Zeker als je ver weg gaat, regel je veel zaakjes. Wat dacht je van visa, vaccinaties, de perfecte vluchttijden, buitenlands geld. Om nog maar te zwijgen over waar je gaat verblijven, wat je gaat doen, waar je gaat eten, etcetera.

In je werk komt dat organiseren goed van pas. Wat voor functie je ook hebt, er moet altijd wel wat geregeld worden. Je hebt zelfs al de bijnaam ‘regelneef’. Maar zelf noem je je liever ‘unicorn’.

4. Je weet hoe je van het leven geniet

Reizen is het ultieme levensgenieten. Je maakt je nergens zorgen over. Behalve dan bij welk restaurantje je gaat eten, wat je volgende cocktail wordt en wanneer je welke bikini gaat dragen. Je bent vrij en impulsief.

Je zou het misschien niet zeggen, maar juist als je weet hoe je van het leven kunt genieten, zul je succesvoller worden. Jij weet namelijk dat er wel weer een moment van puur geluk gaat komen als je overwerkt om dat ene project af te krijgen. Je bent een doorzetter, juist omdat je weet hoe mooi het leven kan zijn.

Reageer op artikel:
4 redenen waarom mensen die van reizen houden succesvoller zijn
Sluiten