4 redenen waarom middelste kinderen het beste van beide kanten hebben

Soms denk je misschien weleens 'was ik maar de oudste dan had ik alles zelf mogen uitproberen in plaats van altijd maar de koerslijn van mijn zus te volgen'. Of 'wat was het lekker geweest om de jongste te zijn, dan mag je écht alles'. Maar nee, wees blij met het feit dat je de middelste bent. You rock, en wel hierom:

1. Je weet alles altijd precies goed te regelen

Jij hebt alles goed af kunnen kijken bij je grote broer of zus en daarom weet je precies wat je ouders wel en niet prettig vonden. Toch mocht je altijd net iets meer dan je grote broer of zus omdat ouders natuurlijk bij het oudste kind het strengst zijn. Jij weet je ouders echt precies in te pakken. En verpest je jongere zusje iets volledig? Dan kun je altijd goede raad geven aan haar.

2. Je bent heel goed in delen

Als middelste ben je extreem goed geworden in dingen delen met zowel je zussen als met andere mensen om je heen. Je vindt het geen probleem om kleren van je oudere zus te krijgen. Daarnaast vond je het geen probleem om dit door te geven aan je jongere zus, je deed het met liefde. Dat voorbeeld kreeg je immers zelf ook van je oudere zus. Je weet precies waar je wel en geen waarde aan moet hechten.

3. Je bent steengoed in discussies

Je hebt genoeg sh*t gepikt van je oudere zus. Ze was af en toe verschrikkelijk gemeen zijn en overulede jou als ‘klein meisje’ maar al te graag. En wat kon je kleine zusje toch verschrikkelijk irritant zijn en vaak de grootste onzin ooit verkondigen. Jij weet beide zussen altijd op de juiste plek te zetten. Door deze fantastische gave weet je dat ook in je vriendinnengroep voor elkaar te krijgen of op je werk. Nee, jij laat echt niet over je heen lopen, en terecht.

4. Je weet je te onderscheiden

Je wordt al je hele leven vergeleken met of je grote zus of je kleine zus. Daarom heb je al je hele leven geprobeerd dingen net iets anders te doen. Want wat was je grote zus al groot geworden en wat had ze al weer veel voor elkaar gekregen. Daarnaast was je kleine zusje nog zo schattig en wat deed ze het goed op school. En jij? Ja, jij zat er nét er tussen in. Oplossing? Nog harder je best doen en ervoor te zorgen dat je het nóg beter deed dan allebei, of je deed het net iets anders. Jij kunt mensen laten verbazen en daardoor kan niemand om je heen.

Zegt genoeg toch? Wees blij met in het midden zijn, sandwich kids rocken.

LEES OOK: Geef je zus een knuffel! Zussen maken je gelukkiger én socialer

Reageer op artikel:
4 redenen waarom middelste kinderen het beste van beide kanten hebben
Sluiten