4 ‘slechte’ gewoontes die donkere kringen verergeren

Het hebben van donkere kringen onder je ogen zit vaak in je DNA. Zoals al bekend is kan je donkere kringen 'voorkomen' of verminderen door veel water te drinken of door ze te camoufleren met een goede concealer. Maar wist je al dat de volgende vier gewoontes donkere kringen blijkbaar ook verergeren?

Jessica Wu, een professor in dermatologie op the University of Southern California’s Keck School of Medicine in Los Angeles ontdekte dat de volgende vier punten donkere kringen verergeren. En wat zijn we haar dankbaar:

1. Zonnebrand vergeten onder je ogen

We smeren overal braaf zonnebrand maar we vergeten toch altijd belangrijke plekken. Zo vergeten we bijna allemaal ook om zonnebrand onder onze ogen te smeren. Waarschijnlijk doen we dit bewust niet omdat het nogal irritant is als je zonnebrand in je ogen krijgt. Toch raden we aan om dit vanaf nu wel te doen want de huid onder je ogen is erg dun en daardoor gevoeliger voor schade door zon. Tegenwoordig zijn er ook speciale zonnebrandsticks die geschikt zijn voor onder je ogen.

2. Overdosis aan huidvitamines

Tuurlijk is het goed om regelmatig een pilletje te slikken voor je huid. Alleen moet je oppassen dat je hier niet in door gaat slaan. Het blijkt namelijk dat als je te veel vitamines slikt je kan eindigen met rode, gevlekte kringen onder je ogen die uiteindelijk bruin of grijzig kunnen worden als ze helen.

3. Verkeerde oogmake-up remover

We doen het allemaal, het is lekker en we hebben het gevoel dat ons gezicht zo het schoonst wordt. Als je echter van die donkere kringen af wilt doe het dan met koud water. Warm water stimuleert namelijk wallen en kringen. Vooral je kringen worden door warm water geaccentueerd en dat is nou net wat we níet willen.

Wil jij alsnog je donkere kringen camoufleren maar weet je alleen niet hoe?

Wij hebben elf manieren voor je verzameld. Klik op de foto om ze allemaal te lezen:

Reageer op artikel:
4 ‘slechte’ gewoontes die donkere kringen verergeren
Sluiten