4 slechte gewoontes die je donkere kringen nóg erger maken

Echt donkere schaduwen onder je ogen zijn vaak genetisch bepaald. Maar je kunt ook donkere kringen krijgen door bepaalde gewoonten. Kleine moeite om ze af te leren en te genieten van een frisse en wakkere blik.

Geen zonnebrandcrème gebruiken

Onder en boven je oog is de huid extra dun, en dus gevoelig voor hyperpigmentatie (en huidkanker). Gebruik daarom altijd zonnebrandcrème en al helemaal bij je ogen. Omdat de huid vaak overgevoelig is voor bepaalde zonnebrandcrèmes kun je het beste eentje gebruiken zonder parfum erin verwerkt.

Een overdosis aan voorgeschreven retinoïden (vitamine A)

Wanneer je een crème met vitamine A te vaak aanbrengt kun je rode, schilferige ringen rond je ogen krijgen, die bruinig of grijzig worden wanneer ze genezen. Vooral een donkere of olijfkleurige huid heeft hier last van.

Het gebruiken van een te zachte oogmake-up remover

Wanneer je heel hard moet boenen om je eyeliner en/of mascara eraf te krijgen, veroorzaak je ontstekingen en schade aan de haarvaten. Beter is het om met een olie te reinigen. Een olie lost make-up op waardoor je niet hoeft te schrobben. Extra pluspunt: Minder verlies van wimpers.

Je gezicht wassen met heet water

Veel mensen wassen hun gezicht met te heet water. Niet doen. Het verergert namelijk opgezwollen ogen en kan donkere kringen meer accentueren. Hetzelfde geldt voor stomen. Beter is het om lauwwarm water voor het reinigen van je huid te gebruiken.

Reageer op artikel:
4 slechte gewoontes die je donkere kringen nóg erger maken
Sluiten