Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Met déze 4 tips houdt je (zelfs in deze periode) je seksleven spannend

We zijn nu al ongeveer een jaar met het Coronavirus bezig (besef). In deze periode stond social distancing centraal, het is daarom ook helemaal niet zo gek als je seksleven eigenlijk gewoon niet bestond. Het kan daarom zijn dat je last hebt van een depressieve vagina (ja, het bestaat echt). Symptomen zijn onder anderen dat je je niet sexy voelt, je voelt je niet opgewonden en (waarschijnlijk) je al een hele tijd niet hebt geschoren.

Dit zijn allemaal symptomen die je kan krijgen als een een tijdje geen seks hebt gehad. Laten we hier iets aan gaan doen.

4 tips voor een spannender seksleven

Om je vaginale depressie te overwinnen hoef je alleen deze één van deze 4 tips uit te voeren (allemaal mag ook ;)). Voor een spannend seksleven heb je namelijk helemaal niemand anders dan jezelf nodig, thank us later:

1. Neem een tripje terug in de tijd

Ga in je gedachten terug in de tijd. Denk terug aan de laatste keren dat je seksueel actief was en probeer je te herinneren wat je fijn vond. Neem de tijd om terug te denken en krijg voor jezelf duidelijk wat je nou echt lekker vindt. Misschien wordt je zelfs al opgewonden na het terugdenken aan je seksleven en een paar van je prestaties.

2. Haal je speeltjes tevoorschijn

Dit is de perfecte tijd om je eigen lichaam nog beter te leren kennen. Veel vrouwen weten zelf helemaal niet wat ze fijn vinden, dit is een goed moment om dat uit te gaan vinden. Als je een partner hebt kan je dat samen met hem/haar doen, maar alleen kan natuurlijk net zo goed. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je seksleven.

3. Maak jezelf opgewonden

Een vaginale depressie kan iedereen overkomen, hoe sexy je jezelf ook vindt. Om jezelf wel weer sexy te vinden kan je jezelf opwinden door je mooi op te maken of eens een lange douche te nemen en alles weer bij te werken. Je zal zien dat dit een groot verschil maakt. Maak daarnaast ook een uitstapje naar een lingeriewinkel en verwen jezelf.

Dit verschilt voor iedereen, dus doe vooral waar jij je mooi bij voelt. Je seksleven zal een boost krijgen.

4. Reflecteert je seksleven tot nu toe

Nu je toch bezig bent met jezelf leren kennen is het ook een goed idee om na te gaan wat je van je seksleven tot nu toe vindt. Ben je het eens met je keuzes? Of zou je achteraf toch iets anders doen? Misschien kan dit een wijze les worden voor de toekomst, COVID zal namelijk ooit wel weer over gaan. Geloof ons!

Lees ook: Moeite met klaarkomen tijdens de seks? Probeer dan dit eens

Reageer op artikel:
Met déze 4 tips houdt je (zelfs in deze periode) je seksleven spannend
Sluiten