4 tips waarmee je voorkomt je dat in de herfst aankomt

Helaas is onze Indian summer toch echt aan het einde gekomen. Klagen mogen we niet, want we hebben best een aantal hele zonnige weekenden gehad. De herfst is een feit. Het seizoen waarin we ongegeneerd de huismus uithangen en heel veel uurtjes doorbrengen op de bank met een dekentje.

Deze heerlijke relax-modus, waar we het weer de schuld van geven, heeft ook een flink nadeel. We zijn geneigd om nogal veel te gaan eten in de herfst. Niemand ziet ons in bikini en de gerechten zijn nou eenmaal wat zwaarder. En om nou naar buiten te gaan voor een wandeling? Hm, alleen als het niet regent.. Maar niet getreurd, met deze tips kan je voorkomen dat je aankomt in de herfst. Het is immers altijd weer sneller zomer dan we denken en dan willen we niet met dat ene vervelende herfstige vetrolletje zitten.

1. Boerenkool is je beste vriend

Het seizoen van de boerenkool. We bedoelen dan niet die stamppotten vol met aardappelen en veel te veel jus. Tegenwoordig kan je met boerenkool lekkere en gezonde hapjes maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkoolchips of een lichte caesar salade van boerenkool? De voedingswaardetabel geeft deze groente zelfs een 8.6 en daarom is het zeker de moeite waard om deze ouderwetse groente in een nieuw jasje te steken.

2. Water drinken is niet alleen voor de zomer

We zijn allemaal als kind er flink opgewezen door onze ouders om voldoende water te drinken in de zomer. Anders liepen we kans op uitdroging en een zonnesteek. Zodra de zomer voorbij is denken we dat we aan koffie en chocolademelk genoeg hebben. Echter kan geen enkele drank water vervangen, ook geen thee. Vergeet daarom nooit een flesje water mee te nemen. Uiteraard mag dit prima in combinatie met de nodige koppen groene thee.

3. Pumpkin, pumpkin, pumpkin

Yes, het is ook het seizoen van de pompoen. Maak een grote pan met pompoensoep en vries dit in. Heerlijk als lunch en bovendien heel voedzaam. Je zal daar absoluut niet dik van worden. De soep die nooit verveelt en je opwarmt, want we weten het, de herfst kan nogal koud zijn.

4. Zoek een binnensport

Ben jij het meisje dat altijd aan het hardlopen is of op hockey zit? We weten het, zodra het echt koud wordt houdt dit op. Maar, laat je hierdoor niet van de leg brengen. Ga voor de winter op zoek naar een alternatieve sport zodat je alsnog fit blijft. Als je er even geen zin in hebt bedenk dan maar dat dat hardlopen anders allemaal voor niets is geweest. Koop bijvoorbeeld een strippenkaart voor Power Yoga of Pilates. Allemaal binnen en dat relaxte sfeertje doet je vast goed.

5. Koop getailleerde kleding

In de herfst zijn we geneigd om voornamelijk in grote gewaden te lopen. Gebreide vesten en grote sjalen, ze zijn heerlijk. Toch zijn er ook beeldige wollen kokerrokken, strakke turtle-neck truitjes en andere herfst trends die je eigenlijk niet wilt missen. Kies er daarom voor om deze trends aan te schaffen. Dan weten we zeker dat je ook iets meer op je lijn zult letten. Je wilt immers niet dat die leuke man je ‘buikje’ in dat strakke truitje ziet..

Benieuwd naar de leukste haartrends voor de herfst?

Blonde highlights die zijn uitgegroeid zijn helemaal hot deze herfst. Benieuwd naar de andere vier trends? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
4 tips waarmee je voorkomt je dat in de herfst aankomt
Sluiten