Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 25 aug 2015

4 trucjes hoe je met een kohlpotlood je ogen een andere vorm kunt geven

Welkom in make-upland, waar mascara's nooit uit de mode raken, de eyeliners in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen zijn en waar er alsmaar nieuwe methodes worden bedacht hoe je dit het best kunt aanbrengen. Zo kun je met behulp van een kohlpotlood je ogen groter laten lijken, breder of zelfs een opgewekte look creëren.

Wat heb je er voor nodig? Je raadt het al: een kohlpotlood. En alléén je onderwimpers. Lees gauw verder:

Laat je ogen groter lijken

Gebruik een kohlpotlood, en zet een lijntje bij je onderwimpers, maar alleen bij het middelste gedeelte. Oftewel als je recht naar voren kijkt, alleen onder je iris. Hiermee lijken je ogen niet alleen groter maar ook ronder. Als je het kohlpotlood eenmaal hebt aangebracht kun je de lijn wat zachter maker door er voorzichtig met een klein kwastje langs te gaan, oftewel blenden.

Laat je ogen breder lijken

Als je je ogen wat breder wilt laten lijken kleur dan alleen de buitenkant van je onderwimpers in. Ze krijgen door deze truc een amandelvorm. Ook hier geldt: als je het met een klein kwastje blend, dan ziet het er natuurlijker uit.

Voor een dramatische look

Als je een iets dramatischere look wilt creëren, dan raden we je aan om de hele waterlijn met een kohlpotlood in te kleuren. Deze kan je vervolgens ook weer blenden.

Voor een wakkere look

Voor deze look kan je een wit kohlpotlood gebruiken. Zet hiervoor een lijntje op je waterlijn met een witte kleur in plaats van een zwarte kleur. Hierdoor lijken je ogen witter en creëer je gelijk een wakkere look. Wat ook erg mooi kan zijn, is als je alleen het witte kohlpotlood gebruikt bij je binnenste ooghoeken.

Reageer op artikel:
4 trucjes hoe je met een kohlpotlood je ogen een andere vorm kunt geven
Sluiten