Er bestaan 4 type uitstellers en ze zijn belachelijk herkenbaar

Uitstellen, het is zo makkelijk en zo verleidelijk. Waarom zou je nu al beginnen als je het ook morgen kan doen? Je doet die opdracht straks wel, net als het opruimen van je huis en het terugbellen van je moeder (oeps). Maar wist je dat er 6 type uitstellers zijn?

1. De perfectionist

Dit is het type waarvan je sowieso wist dat het in dit lijstje zou verschijnen.

Als perfectionist wil je – duh – álles perfect doen. En het kan zomaar zijn dat de omstandigheden nu niet ideaal zijn om het klusje zo goed mogelijk te klaren. Je hebt bijvoorbeeld net niet genoeg tijd voor de afwas, wil je moeder liever terugbellen als je niet in een rumoerig café zit en hebt nét niet dat handige document bij je om die opdracht perfect te voltooien.

Het is een mooi streven om alles in het leven goed te doen. Maar weet ook dat je fouten mag maken en echt niet altijd perfect hoeft te zijn. Een beetje uitstellen is niet erg, maar zodra je merkt dat je bang bent om het fout te doen en daarom maar niet begint, besef dan dat je echt niet zo streng hoeft te zijn voor jezelf.

2. De tijdsdruk presteerder oftewel: de thrill seeker

Als jij dit type bent, dan presteer jij gewoon het beste als je de deadline voelt hijgen in je nek. Pas dan doe je echt je uiterste best. Eerder wordt je gewoon niet uitgedaagd.

Je houdt van spanning in je leven. Als je alle tijd hebt, waarom zou je het dan al doen?

Eigenlijk is het helemaal niet zo erg dat je veel voor je uitschuift, want zo haal je alles uit het leven. En zo presteer je nou eenmaal het beste. Heeft iedereen baat bij toch?

3. Het type dat snel wordt afgeleid

Oké, je gaat dit nu écht even afmaken. Maar dan is daar Facebook, je krijgt een appje, iemand begint tegen je te praten en o, je wilt eerst eigenlijk iets eten voordat je goed voor je taak gaat zitten.

Komt dit je bekend voor? Tja, dan ben je snel afgeleid. Andere dingen zijn gewoon altijd interessanter dan hetgeen je écht moet doen. Maar ja, iedereen heeft wel eens last van concentratieproblemen toch?

4. Het behulpzame type

Ook jij wordt snel afgeleid, maar dan omdat je eigenlijk té aardig bent. Je doet alles voor je vriendinnen, familieleden en je geliefde. Dat is een prachtige eigenschap, maar soms kom je hierdoor niet helemaal aan jezelf toe. Onthoud dat je best aan jezelf mag denken. Het is helemaal niet erg om jezelf ook eens op de eerste plek te zetten.

Welk type uitsteler je ook bent, het is oké

Wat in ieder geval een geruststellende gedachte is: je bent niet gewoon lui. Bovendien hoeft het helemaal niet zo’n heel vervelende eigenschap te zijn. Want wist je dat uitstellers het meest succesvol in het leven zijn. Lees dit artikel als je er meer over wil weten (kun je dat klusje ook nog even op de lange baan schuiven).

Reageer op artikel:
Er bestaan 4 type uitstellers en ze zijn belachelijk herkenbaar
Sluiten