Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 27 sep 2014

4 x DIY geleerd vanuit de gevangenis (en dus super duper cheap)

Voor wie Orange is the New Black nog nooit heeft gezien: aan beginnen. Een geniale serie over een stel stoere dames in de gevangenis. Wat kunnen we van ze leren? Dat je werkelijk van de meest minimalistische producten handige DIY’s kan maken.

1. Kleurpotloden als eyeliner

Wanneer je je kleurpotloden twee minuten laat weken in water zijn ze zacht genoeg om ze te gebruiken als eyeliner. Zo kun je eindelijk eens experimenteren met al die vette kleurtjes zonder dat je meteen bakken met geld kwijt bent.

2. Waves met pennen

Ook accentueren de inmates hun waves met behulp van potloden en pennen. Kwestie van vochtig haar eromheen draaien en het laten opdrogen. Stijl haar? Dan is je vochtige haren invlechten de oplossing. Zó makkelijk allemaal.

3. Drankjes om je haren mee te kleuren

Om te zorgen dat je haar mooi oplicht, kun je je haren insmeren met citroenen. Ga vervolgens even in de zon zitten en there you go. Een (s)ombre om trots op te zijn. Blondine? Dan kun je je haar donkerder maken door het te weken in zwarte thee. Ook fijn voor brunettes om je haar net dat beetje extra te geven.

4. Nieuwe oogschaduw van je bakje espresso

Oke, de gevangenen zullen niet dagelijks een lekker bakje espresso voor hun neus krijgen, maar wij kunnen dit trucje met gemak nadoen. Mix een theelepel koffiepoeder met een klein beetje water en zorg dat het een lichtelijk pasta-achtige structuur krijgt. Door het aan te brengen aan de uiteindes van je oogleden creëer je meteen een indrukwekkende oogopslag. Geloof het of niet, maar het werkt echt.

Reageer op artikel:
4 x DIY geleerd vanuit de gevangenis (en dus super duper cheap)
Sluiten