4 x geweldige tips om langer van je bikini wax te kunnen genieten

Er zijn best veel dingen die we aan bikini waxes zouden willen veranderen. De pijn om maar eens iets te noemen, en het geld. Maar wat als we er nou langer van konden genieten? Dan zou het dat allemaal waard zijn. Daarom hebben we vier tips voor jou zodat je je volgende behandeling nog even uit kunt stellen.

Laat de haren vooraf groeien

De ideale lengte van de haartjes voor een bikini wax ligt tussen de halve en anderhalve centimeter. Wanneer de haartjes te kort zijn pakt de wax niet goed en kunnen de haartjes afbreken. Dat betekent dat ze niet met de haarwortel uit de huid worden getrokken, en al weer snel terug groeien. Haartjes die te kort zijn om door de wax meegenomen te worden zullen ook sneller ingroeien. Wanneer de haren langer dan anderhalve centimeter zijn, trim ze dan bij want anders doet de behandeling veel meer zeer.

Ga naar een professional

Natuurlijk kun je thuis ook je bikinilijn waxen, maar het is toch slimmer om het door een professional te laten doen. Deze weet alles van verschillende huidtypes, hoe de wax aangebracht moet worden, en hoe de haartjes snel en efficiënt verwijdert kunnen worden.

Exfolieer en hydrateer

Het gezond en gehydrateerd houden van je huid voor het waxen helpt bij het verwijderen van alle haartjes. Wanneer je huid droog, ruw en schilferig is, breken de haartjes sneller af tijdens de behandeling en groeien ze ook weer sneller terug. Exfolieer en hydrateer je huid voor de behandeling om de dode huidcellen te verwijderen en zo een beter resultaat te krijgen. Exfolieër ongeveer één keer per week. Hydrateer je huid ook elke dag tussen de behandelingen door, om je huid in de beste conditie mogelijk te houden.

Blijf op schema

Denk hierbij op de lange termijn. Wanneer je regelmatig je haartjes laat waxen, worden ze zachter en groeien ze minder snel terug. Dat betekent dat je meer tijd tussen de waxbeurten kunt laten zitten. Vermijd hiervoor wel het tussendoor scheren, want daarmee doe je het effect van het waxen teniet.

Reageer op artikel:
4 x geweldige tips om langer van je bikini wax te kunnen genieten
Sluiten