4 x hoe je alsnog droog over komt zonder paraplu

Regen. We vergeten soms in Nederland hoe dramatisch een regenbui kan zijn voor onze looks. Helemaal klaar en ready, en daar is de regen. En je fiets. Wij Nederlanders hebben opvallend vaak een tekort aan plu’s op het moment dat we ze écht nodig hebben.  Hoe zorg je er dan voor dat je alsnog een beetje droog overkomt?

1. Improvisatieregenjas

Het gaat er inderdaad niet super classy uitzien, maar hé. Wat is je meer waard, je vers gestreken rokje of even door een lelijke regenjas heen bijten? Grijp een grote vuilniszak en knip gaten voor je hoofd en armen. Voila.

2. Magazine to the rescue

Nu je mooie gestijlde haar nog redden. Om de boel dan tóch nog een beetje classy te houden kan een magazine zomaar je redding zijn. Kies dan wel een Vogue voor net dat beetje extra.

3. Zonnebril

Hoewel mensen je misschien aan zullen kijken alsof je het allemaal niet begrijpt, kun je ook gewoon steevast je zonnebril opzetten. Werkelijk perfect om je oogmake-up op z’n plek te houden tijdens een regenbui.

4. Hoedje

Hoedjes zijn perfect tegen de regen. Niet alleen redden ze het overgrote gedeelte van je make-up, ze houden ook je haren nog eens enigszins droog. Zorg alleen wel dat je geen hoedje draagt met omhoog krullende randjes, anders ga je water op je hoofd verzamelen.

5. Taxi

Toegegeven, het is de minst economische en de meest dure oplossing. Maar soms is dat alsnog minder erg dan aankomen op je bestemming als een verzopen katje. En dan moet je jezelf toch ook wat gunnen. We blijven dames. En in New York doen ze het immers ook.

Reageer op artikel:
4 x hoe je alsnog droog over komt zonder paraplu
Sluiten