Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 19 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

4 x waarom ochtendseks de meest fantastische start van je week ooit is

Laatst vertelden we waarom ochtendseks vanaf nu hoog op je favorietenlijstje zou moeten staan. Gemist? Wat denk je van ‘wie wil er nou niet met een orgasme de dag beginnen?!’. Juist. Wat er nog niet bij stond was dat het ook nog eens fantastisch is om je week mee te beginnen. In een recent gepubliceerd artikel op YourTango wordt dat haarfijn uitgelegd. En wij geven deze fijne kennis door aan jullie. Het is namelijk weer maandag. Na een weekend vol lekker eten, wijntjes en andere sociale activiteiten die minder goed waren voor je gezondheid, kan je lichaam vast wel weer een healthy boost gebruiken. Eveneens als je humeur (lees: monday blues). En bestaat er dan iets fijners dan deze boost te krijgen door seks? Het antwoord daarop moét wel ‘nee’ zijn.

Alle onderstaande punten zijn ook nog eens bewezen door de wetenschap. Kortom, ben je vandaag een paar minuutjes te laat op je werk? Vertel gewoon dat je bezig was met het goed starten van je dag/week. Geen baas die daar moeilijk over kan doen, de wetenschap keurt het immers goed.

1. Het maakt je mooier

Geen grapje. Door je orgasme krijg je meer glans in je haar én een mooiere huid. Door de seks wordt je bloedcirculatie namelijk gestimuleerd, wat een positief effect heeft op je huid. Je haar gaat meer glanzen door de hormonen die vrijkomen. Oelala.

2. Het voorkomt dat je ziek wordt

Als je naar je werk gaat kom je nogal wat bacteriën tegen. Wat denk je van roltrappen, deurklinken, het openbaar vervoer en nog erger de liftknopjes?! Als je echter ‘s ochtends een flink potje hebt lopen stoeien, wordt je immuunsysteem versterkt waardoor je minder kans hebt om ziek te worden. Hoera.

3. Het geeft je focus

Na een paar uur slaap wordt je lichaam wakker en gaat het langzaam aan de gang. Als je dan de dag begint met een potje seks, blijf je in the zone. Door de seks vergeet je even alles en ben je niet direct bezig met duizend dingen terwijl je nog maar een minuut wakker bent. Normaal gesproken zit je namelijk direct na het afgaan van je wekker op je telefoon de laatste berichtjes te checken, het nieuws, je email enzovoorts. Doordat je nu langzaam vanuit ‘the zone’ kunt wakker worden, kun je deze focus vasthouden als je echt aan de dagelijkse dingen gaat beginnen.

4. Het geeft je een goed humeur voor de rest van de dag

Dag monday blues. Die kun je deze week afstrepen van je lijst. Je wordt wakker en je begint de dag met een intiem moment met je lover. Dan is het vrijwel onmogelijk dat je een slecht humeur krijgt. De rest van de dag kun je teren op de herinneringen aan die stomende ochtend, totdat je weer naar huis kan en het eens dunnetjes over kan doen, alleen dan ‘s avonds.

Have fun.

Reageer op artikel:
4 x waarom ochtendseks de meest fantastische start van je week ooit is
Sluiten