Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 23 apr 2015

4 x waarom sex met je ex nou zo’n ‘ding’ is

Wat is het toch met seks en je ex. Het zal niet voor niets rijmen, want seks met je ex is een ding. Een verlangen, een (stiekeme) droom, een illusie en soms simpelweg een optie. Maar wat maakt seks met je ex nu zo'n 'ding'? Waarom is het zo'n big deal en waarom vinden we het stiekem allemaal zo leuk? Misschien wel om de volgende redenen.

Eerder benieuwd naar de invloed van seks op een eerste date? Dat waren wij ook.

1. Het voelt vertrouwd

De number one van seks met je ex is toch wel het vertrouwingsaspect. Je weet precies wat je van tevoren moet verwachten en vaak voelt het op dat moment alsof jullie nooit uit elkaar zijn geweest. Emotioneel proberen we als vrouwen natuurlijk altijd alles te verklaren, maar wanneer we onze knop omzetten naar seks kan ons hoofd er ineens niet meer zoveel van maken. Het is pure lust. Zeker omdat je het vaak stiekem hebt gemist. Je ex weet precies wie je bent, wat je wil en wat je fijn vindt. Je kunt even de wereld vergeten en laten we eerlijk wezen, het feit dat het éigenlijk niet mag, maakt het des te leuker. Bedenk je maar eens. Zou je hem daadwerkelijk weer terugwillen? Waarschijnlijk niet. Of misschien kom je daar pas achter wanneer je hebt besloten het nog een kans te geven. Ineens verdwijnt de rode lustwolk en kun je weer nadenken. ‘Ai, dát was de reden waarom ik er toen een punt achter heb gezet’. Wat ons meteen brengt op het tweede punt:

2. Je hebt het geidealiseerd

Oh het grándioze gevaar van het idealiseren. Waarom heeft de natuur ons toch zo gebouwd dat we (vaak en natuurlijk niet altijd, maar dan is seks met de ex ook niet in kwestie) eigenlijk alleen maar de positieve dingen uit onze vorige relaties onthouden. Tuurlijk, we weten heus wel dat hij af en toe een eikel was en waarom we er uiteindelijk een punt achter hebben gezet. Maar stiekem denken we toch vaak sneller terug aan de leuke dingen, dan aan de slechte dingen. En dat is natuurlijk wederom een grote instinker die leidt tot seks met je ex. In je hoofd was het perfect. Jullie waren praktisch één. De jongens waar je daarna mee bent geweest konden er waarschijnlijk niks van (note: idealiseren, alsof iedere man meteen de eerste keer weet hoe jij het wil. Wedden dat je ex dat de eerste keer ook niet wist?) en daarom wil je nu stiekem oh zo graag nog even met je ex stoeien. Maar dan is het zover.. En is het het dan echt waard? Vaak niet eens. Vaak bedenk je je achteraf ineens weer waarom dit eigenlijk geen goed idee was en zet je je seksbril weer af. Achja, soms zijn wij vrouwen nu ook eenmaal een beetje beestachtig.

3. Je mist hem en de tijd die jullie samen hadden

Laten we wel wezen, jullie hebben niet voor niets een relatie gehad. Jullie zijn gelukkig geweest, hebben dingen met elkaar gedeeld die je misschien nooit met iemand anders hebt gedeeld. En dat mis je. Je mist je vriendje maar ook je vriend. In dit geval is seks met een ex vaak ook niet alleen om de seks. Er gaat meer achter schuil. In dit geval moet je je heel bewust zijn van het feit dat seks met je ex tot alleen maar meer kwetsbaarheid kan leiden. Misschien komen al je gevoelens terug en ziet hij het niet zitten. Daarom is seks met je ex in dit geval iets waar je erg mee moet oppassen. Heeft hij er destijds een punt achter gezet? Dan is er best eens kans dat hij dit ziet als een snelle wip en niet veel meer. Ben je bereid om die pijn opnieuw te voelen? Misschien beter van niet.

4. Je hebt een egoboost nodig

Een gevaarlijk punt om uit te spreken. Wij zouden als vrouwen altijd emoties hebben liggen achter seks terwijl mannen maar een beetje hun edele delen achterna zouden kunnen lopen. Klopt, mannen kunnen beter seks hebben ‘om het seks hebben’ dan vrouwen, maar dat betekent niet dat wij vrouwen het niet ook kunnen. Ook vrouwen kunnen alleen denken vanuit lustoogpunt. Jammer genoeg krijgen wij dan de term ‘slet’ en heren de term ‘koning’ Maar dat terzijde. Hoewel je het misschien niet altijd evengoed zult kunnen uitleggen aan je omgeving, is lust soms simpelweg de drijfveer. Je hebt niet veel geluk gehad op het gebied van mannen na je ex en kan wel even een boost gebruiken. Waar haal je die dan? Exact. Is het een mooi verhaal? Nee. Maar wij mogen het ook best wel eens een keertje ‘alleen voor ons’ doen. Ténzij je weet dat je je ex er onnodig mee kwetst. Want ja dames, ook die mannen bestaan nog.

Reageer op artikel:
4 x waarom sex met je ex nou zo’n ‘ding’ is
Sluiten