Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 mei 2015

4x waarom wij vrouwen mannen vaker mee uit zouden moeten vragen

Waarom zijn we toch soms zo afwachtend als het op daten aankomt? Waarom zouden we eigenlijk wachten op het verzoek als we een knappe man naar ons zien kijken? Waarom stappen we er nou niet gewoon eens zelf op af? Ja, omdat afgewezen worden akelig is, maar als mannen iedere keer die enge stap moeten wagen, waarom wij dan niet eens een keertje? Vier redenen om zelf eens de touwtjes in handen te nemen en die knappe barman mee uit te vragen.

Uitgaan met mannen is leuk, maar zo ziet een avondje stappen met je BFF eruit.

1. Mannen vinden het geweldig als een meisje ze mee uitvraagt

Ja, we checked. Mannen vinden het heerlijk als chicks eens het initiatief nemen, zéker als het op daten aankomt. Dus, wanneer je merkt dat hij ook echt wel overduidelijk naar jou zit te kijken wordt het misschien tijd om gewoon eens dapper te zijn, te doen alsof je net een shotje tequila naar achteren hebt geslagen (of het gewoon doen) en er op af te stappen. Wat heb je te verliezen?

2. Waarom zouden we alleen de mannen laten lijden?

Laten we eerlijk zijn, de mannen zijn toch degene die vaak een blauwtje lopen. Waarom? Omdat zij iedere keer de sjaak zijn met meisjes uitvragen. En waarom zouden de mannen iedere keer degene moeten zijn die moeten lijden? Misschien moeten wij ook gewoon soms onze ballen (borsten?) bij elkaar pakken en er voor gaan. Waarom niet? Anders zit je straks thuis, terug te denken aan die geweldige knappe man en denk je bij jezelf, waarom. Waarom heb ik nou niet gewoon mijn nummer achtergelaten?

3. Dadelijk durft híj gewoon niet

Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Misschien heeft hij het vaak genoeg geprobeerd, liep hij alleen maar meisjes tegen het lijf met vriendjes en dacht hij: ‘nu durf ik niet meer’. En zo gek is dat natuurlijk ook niet. Het ís ook eng. Maar wat nu als hij je wel ziet zitten, maar het gewoon niet zo goed durft? Dan schieten jullie er allebei niets mee op. Ténzij jij natuurlijk dapper genoeg bent..

4. Hoe fantastisch moet het jou wel niet laten voelen?

En dan weer even op onszelf gericht, hoe awesome voel je je straks als je dapper genoeg bent geweest om op die knappe jongen af te stappen en het daadwerkelijk heeft gewerkt? Dat moment waarop hij lief naar je glimlacht en hij overduidelijk overdonderd is door je dappere zet. En hij zegt dat hij maar wat graag met je op date gaat? Dan voel je je toch mooi even het mannetje, of niet soms?

Reageer op artikel:
4x waarom wij vrouwen mannen vaker mee uit zouden moeten vragen
Sluiten