Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 23 sep 2014

5 beautyhacks voor speciaal voor de roodharigen onder ons

Hoewel we denken dat er misschien niet heel veel roodharigen rondlopen omdat het zo'n zeldzame kleur is, zijn ze er wel. En ook deze knappe dames verdienen speciale tips voor hun speciale uiterlijk. Give these hacks a try ladies:

1. Tegen gespleten haarpunten

Koop een potje geraffineerde kokosolie en breng dit aan op je haar en vooral in de haarpunten. 30 minuten laten intrekken, uitspoelen, wassen, drogen en zeg maar hallo zachtste puntjes ever. Je haar behoudt zijn prachtige rode kleur en glanst als nooit tevoren.

2. Zoek naar een sulfaat-vrije shampoo

Zeker voor roodharigen is dit van groot belang. Deze hoofdhuid is namelijk nóg gevoeliger dan bij anderen en sulfaat kan de huid behoorlijk irriteren. Daarbij verpest het ook nog eens de kleur indien je het verft en zorgt het voor pluizig haar. Een no go dus.

3. Gloss om je rode kleur terug te krijgen

Een hair gloss behandeling kun je bij iedere kapper aanvragen. Veel roodharigen worden door de zon een stuk blonder. Wat nu als je je rode kleur weer terug wilt? Een glossbehandeling zorgt ervoor dat jij weer heel snel weer rondloopt met je oorspronkelijke, diep rode lokken.

4. Kaneel om je haar lichter te maken

Liever lichtere lokken? ‘Kleur’ ze dan met wat kaneel. Een theelepel kaneel met je conditioner mixen, aanbrengen en in laten trekken. Wel moet het zes tot acht uur intrekken, dus je kunt er ook mee gaan slapen en het de volgende dag uitwassen. Pas wel even op je kussensloop, die kun je daarna het beste in de was doen.

5. Meer vitamine D ter huidprotectie

Door voldoende vitamine D in te nemen kun je je huidje beter beschermen tegen de zon. Sproetjes en de zon gaan al niet al te best samen en bescherming is altijd vereist, maar je kunt je huidje ook van binnenuit een beetje helpen. Doe dit bijvoorbeeld middels het eten van zalm, cornflakes, melk en eieren.

Reageer op artikel:
5 beautyhacks voor speciaal voor de roodharigen onder ons
Sluiten