Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 8 mei 2015

5 dingen die je nog niet wist over je clitoris

Dacht je alles al te weten over jouw down under? Dan raden we je aan het volgende nog maar eens te lezen. Het lijkt zo'n simpel klein ding, maar dat is het natuurlijk niet. Het heeft ons tijdens een vrijpartij niet zomaar zo in zijn (haar?) greep. Mannen kunnen er natuurlijk altijd nog het meeste over leren, maar ook wij vrouwen kunnen onze kennis op het gebied van ons eigen lichaam nog wel eens bijspijkeren. Wat je waarschijnlijk nog niet wist over de clitoris:

1. Je clitoris bestaat niet alleen uit dat kleine knopje

Het lijkt een klein ding, maar inwendig loopt hij helemaal door naar de opening van de vagina en heeft hij eigenlijk de vorm van een wensbotje.

2. De inwendige clitoris zou wel eens onze G-spot kunnen zijn

Simpel als dat. Wanneer vrouwen het idee hebben dat hun man de G-sport te pakken heeft (of zijzelf) dan is dit vaak gewoon de inwendige clitoris.

3. Niet iedere stimulatie voelt prettig

Hoewel mannen misschien denken dat ze zomaar een magisch knopje kunnen indrukken, weten wij vrouwen wel beter. Inderdaad, het is een prima hotspot wanneer je opgewonden bent. Maar indien je totaal geen zin hebt in een potje voelt het alles behalve prettig aan. Je moet als vrouw dus eerst wel degelijk in de mood zijn wil het fijn aanvoelen.

4. Clitorissen verschillen net als piemels van grootte

Van kleine erwten tot sojabonen. Alles zit erbij. Echter heeft de grootte en vorm van een clitoris verder vrij weinig te maken met hoe gevoelig de clitoris is.

5. Niet iedere clitoris wil hetzelfde

Mannen kunnen het dan bij de ene vrouw voor elkaar krijgen, maar dat betekent niet meteen dat hij vervolgens de koning van de klitjes is. Iedere clitoris wil weer iets anders en daar zal je vent zich naar moeten aanpassen. Leg het hem dus ook uit wanneer hij te snel of te langzaam voor je gaat, want hij kan jouw persoonlijke voorkeuren natuurlijk niet uit zichzelf weten (was het maar zo leuk).

Reageer op artikel:
5 dingen die je nog niet wist over je clitoris
Sluiten