Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 jul 2019

5 dingen die je rijk laten voelen zonder geld

Geld maakt niet gelukkig. We vinden het een lastige uitspraak. Inderdaad, van geld alleen word je niet gelukkig. Maar geld kan het leven wel versimpelen. Dingen zijn sneller binnen handbereik en reizen is inderdaad stukken makkelijker met een fijne spaarrekening. Maar wat nu als je (zoals bijna iedereen) geen bakken met geld hebt? Dan mag je jezelf alsnog rijk rekenen. En wel met de volgende dingen:

1. Verliefd worden

Verliefd worden op iemand die je laat voelen alsof je de wereld aankan. Is er iets heerlijkers dan dat? We denken van niet. En het valt al helemaal niet te kopen. Je voelt je bijna onsterfelijk. Grote tegenslagen zijn niet zo erg meer als wanneer je ze alleen moet doorstaan. Verliefd en geliefd zijn is het mooiste wat er is en er valt geen prijs op te plakken.

2. Lieve vrienden en familie hebben

De waarde van goede vrienden en een warme familie is onbeschrijfelijk. Een plek waar je altijd op kunt terugvallen en waar je altijd zult worden gewaardeerd, wat je ook doet. Hoe mooi is dat? En hoe bijzonder is het als je dat bezit? Dan mag je jezelf pas rijk rekenen.

3. Ervaringen opdoen (over de wereld)

Of je dat nu in je eigen land doet of in het buitenland. Ervaringen kosten niks of in ieder geval niet veel. Wil je de wereld zien? Dan kost dat geld. Maar niet zoveel dat het geen optie is. Pak je backpack in en ga ervoor. Alles is mogelijk als je maar een beetje creatief durft te denken.

4. Genieten van wat je hebt

Zie ook in wat je hebt en wat je al hebt gehad. Je hebt in je leven sowieso ervaringen opgedaan die je voor geen goud zou opgeven. Ben je je daar wel eens bewust van? Die ene eerste vakantie met je vriendje? Die geweldige reis met je vriendinnen? Toen met Kerst de hele familie bij elkaar was? Schrijf voor jezelf anders eens op welke mooie ervaringen je koestert uit je verleden en welke je nog wil gaan ervaren in de toekomst.

5. Je dromen najagen

Hard werken op weg naar je droom is een fantastisch iets. Het mag dan hard werken zijn, maar wat je er voor terug zult krijgen is onbeschrijfelijk. Zie je? Ben je stiekem toch een rijke stinkerd.

Reageer op artikel:
5 dingen die je rijk laten voelen zonder geld
Sluiten