5 dingen die ontzettend handig zijn om te weten voordat je je haar verft

Je haar verven is toch altijd even spannend. Er gaan ook al een hoop keuzes aan vooraf. Thuis of bij de kapper? Lichter of donkerder? Permanente verf of een spoeling? Wij hebben vijf ontzettend handige weetjes op een rijtje gezet die het voor jou zullen helpen bij het verven van je haar en alle keuzes vooraf.

1. Het verschil tussen je haren thuis verven en bij de kapper

Bij jezelf een kleuring aanbrengen is tegenwoordig niet zo lastig meer. Echter zijn we niet heel snel tevreden meer en willen we vaak verschillende kleurdimensies terugzien. In dat geval kun je beter langs je kapper gaan, die kan er toch wat beter bij.

2. Permantent kleuren of een spoeling?

Permanent je haar kleuren is ideaal voor als je die stiekeme eerste grijze haren wil coveren, maar is ook meteen een hele aanslag op je lokken. Door de hydrogen peroxide wordt allereerst je haar gebleekt zodat de nieuwe kleur goed pakt. Daarnaast zitten er in veel haarkleuringen ammoniak wat op den duur zorgt voor uitdroging.

Daarom is een spoeling ook lang niet altijd een gek idee. Na zes tot acht weken ben je het kleurtje namelijk weer kwijt. Wel fijn voor als je een geheel nieuwe kleur wil en eerst eens wil testen of het je wel staat. Nadeel, het gaat geleidelijk waardoor je kans hebt op kleur vervaging.

3. Verwachtingen

Het grootste gevaar van je haren kleuren is de verwachting er van. We hebben allemaal wel een voorbeeldfoto van een of andere bloedmooie celeb die alles staat, maar je weet nooit of de kleuring hetzelfde eruit zal zijn bij jou. Daarbij reageert ook ieders haar anders op verf. Plus celebs hebben vaak (dure) mensen ingehuurd om te zorgen dat het áltijd mooi zit. Vergeet-dit-niet.

4. Van donker naar licht

Als je besluit je mooie donkere lokken in te leveren voor een blonde coupe, moet je dit niet zelf thuis gaan proberen. Je haar moet namelijk hoogst waarschijnlijk gebleekt worden en het hele verfproces wordt vaak uitgevoerd in meerdere stappen en vereist extra zorg. Laat het over aan de kapper.

5. Voor lange tijd niet meer hetzelfde

Bedenk ook, als je je na twee maanden beseft dat je eigen kleur toch mooier was, gaat dat ‘m niet worden. Je eigen kleur krijg je alleen maar terug als je het he-le-maal laat uitgroeien. En dat kost tijd. Denk dus goed na voordat je aan een nieuwe kleur begint, want teruggaan gaat niet zomaar.

Reageer op artikel:
5 dingen die ontzettend handig zijn om te weten voordat je je haar verft
Sluiten