Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 10/06/2017

Onthoud deze 5 dingen als je liefdesverdriet hebt

Het is helaas geen geheim dat het hebben van liefdesverdriet enorm veel pijn kan doen. Van je optimisme is niets meer over en het zuigt al je energie uit je lijf. En ook al voelt het alsof je leven voorbij is, de wereld vergaat écht niet. Onthoud daarom deze 5 dingen als je liefdesverdriet hebt:

1. Denk nooit dat jij het probleem bent

Wat je ook doet, bestempel jezelf niet als de enige reden waarom de relatie niet werkte. Het gaat meestal ook écht niet om jou. Een breuk kan door een groot aantal redenen gebeuren en is meestal gerelateerd aan de andere persoon die niet klaar is voor een relatie.

Als je relatie eindigt, dan is het moeilijk om niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Je gaat constant naar jezelf kijken je jezelf de schuld geven van allemaal problemen. Nogmaals, als hij niet klaar is voor jou dan is dat niet omdat jij het fout hebt gedaan. Beschuldig jezelf niet van iets wat onvermijdelijk was. Je kunt niet veranderen wat er niet is geweest.

2. Jij bent degene die de controle heeft

Ga op verkenning. Dat is gezond en je zult er echt weer aan moeten geloven. Neem een nieuwe hobby of werk verder aan een project waar je geen tijd meer voor hebt gehad. Focus je op andere personen die geen controle over jou hebben. Stel je eigen schema in, jij hebt de touwtjes in handen. Dit is een goede manier om met je liefdesverdriet om te gaan.

Een van de beste manieren om over je break-up heen te komen is sightseeing. Alleen reizen betekent doelloze avonturen en je eigen plan trekken. Of gewoon de hele dag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het hoeft niet lang, maar het geeft jou de rust om na te denken. Het maakt je een krachtige vrouw die over een tijdje weer klaar is om te daten met andere mannen, ook al hoef je daar nu misschien nog niet aan te denken.

3. Dankbaarheid is belangrijk

Dankbaarheid is een van de beste wapens om te herstellen van liefdesverdriet. Terwijl je diep in de put zit, denk dan juist aan alle mooie dingen die je hebt meegemaakt. De goede dingen in het leven. En wees daar dankbaar voor. Let maar op, op den duur zul je je gelukkiger dan ooit voelen.

Wat je datingtoekomst betreft, herinner je dat je de keuze hebt om verder te gaan om de meest succesvolle relatie ever te vinden. Als jij eerst weer straalt dan zul je een achte mannenmagneet zijn. En het kan sneller dan je denkt, met de technologie van nu.

4. Je hebt nu heel veel tijd voor jezelf

Terwijl je in een relatie zit, is het makkelijk om verwikkeld te raken in het ‘wij’, in plaats van ‘ik’. De stilte na de break-up kan juist perfect zijn om je liefdesverdriet tegen te gaan. Je hebt nu veel meer tijd voor jezelf en je eigen interesses. Zelfverzorging is extreem waardevol als je liefdesverdriet hebt.

Des te sneller je jezelf los kunt maken van de relatie die je had (foto’s, cadeaus, social media etc.), hoe sneller je je kunt richten op mogelijkheden voor jezelf. De tijd die je voor jezelf hebt zijn perfect om deze dingen te vergeten en als individu te groeien.

Doe eens gek. Probeer een nieuw kapsel, ga naar Verweggistan en haal tijd in met je familie en vrienden. Ga op een sport of leer een instrument bespelen. Wat je ook besluit te doen, het zal enorm goed voor je zijn.

5. Je zult tegenstrijdige emoties voelen tijdens je liefdesverdriet en het is helemaal oké

Soms lig je uren te huilen op bed en de andere dag ben je enorm blij dat hij uit je leven is. Soms blijf je hangen in het gevoel dat het vreselijk is dat je hem hebt verloren. Het enige wat je op dat moment kunt doen is jezelf de ruimte geven jezelf te zijn. Het is jouw tijd om verdrietig te zijn.

Omarm deze emoties, het zal je helpen om door te gaan. Laat jezelf voelen wat je moet voelen, maar blijf er niet te lang in hangen. Op een gegeven moment zul je de moed bij elkaar moeten rapen om door te gaan. Haal diep adem en richt je op alle mogelijkheden die de toekomst te bieden heeft.

Het leven is te kort om te blijven huilen. Concentreer je op wat er wél zou kunnen zijn. Het hebben van ups en downs is oké, dat hoort er nu eenmaal bij. Herinner jezelf dat waar je nu doorheen gaat, niet voor altijd zal duren. Focus op jezelf, doe leuke dingen. Niets anders is van belang tijdens liefdesverdriet. Zorg voor jezelf, kijk naar de toekomst en je zult je snel beter voelen.

LEES OOK: Bewezen: Mannen komen nooit écht over een break-up heen

Reageer op artikel:
Onthoud deze 5 dingen als je liefdesverdriet hebt
Sluiten