Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 dec 2015

5 dingen waar we onze lieve ouders vergeten voor te bedanken

Gelukkig zijn velen van ons gezegend met een warm gezin. Een gezin waarin misschien niet álles perfect is, maar het is wel een familie waarin iedereen ontzettend veel van elkaar houdt. En daarom heel veel voor elkaar doet. Maar soms vergeten we onze ouders daarvoor te bedanken en wedden dat ze dat wel héél fijn vinden?

Dat ze altijd je redder in nood zijn

Je vader heeft je tijdens je schoolcarièrre wel tientallen keren opgehaald omdat je weer eens een lekke band had. Hoe druk hij het ook had, hij zorgde ervoor dat hij je kwam halen. In je studententijd belde je met het schaamrood je ouders op omdat je al je geld weer eens had uitgegeven in de kroeg. Maar ook dan zorgden ze er weer voor dat je wat geld kreeg om een gezonde maaltijd te kopen bij de supermarkt. Al deden ze al deze dingen soms schoorvoetend, ze deden het áltijd met liefde. Want je blijft hun lieftallige dochter.

Dat ze altijd in je zullen geloven

Ook al ben jij het gevalletje ‘drie studies gedaan en ik weet nog niet wat ik wil’ dan nog geloven ze erin dat ook jij uiteindelijk iets gaat vinden wat je écht gelukkig maakt. Als je even onzeker bent over je toekomst, of als je je afvraagt of je het allemaal wel goed doet in je leven, zijn zij daar. Het ouderlijk paar dat áltijd, wat er ook gebeurt, in je gelooft. Als jij roept ‘ik kan dat niet’ dan zullen je ouders je altijd vertellen dat je het wél kan.

Dat ze altijd voor je zullen zorgen, hoe oud je ook bent

Zelfs nu in je twenties bent, zorgt je moeder nog precies zo voor je als toen je een klein meisje was. Als je je niet zo lekker voelt ga je nog steeds terug naar je ouderlijk huis waar je heerlijk in de watten wordt gelegd. Ze maakt het heerlijkste eten voor je en zorgt ervoor dat je weer helemaal opknapt. Ook bij liefdesverdriet springt je moeder in de auto om je een hart onder de riem te steken. Of ze zorgt er in ieder geval voor dat haar dochter een beetje vertroeteld wordt. Want zorgen is iets waar een moeder nóóit mee stopt.

Dat ze je altijd geruststellen

Je hebt je ouders regelmatig huilend opgebeld, omdat je in paniek was over iets geks op je lichaam of als je ruzie had met je lover. Hoe ernstig de situatie ook leek, als je met ze had gebeld voelde je je altijd weer een stuk beter. En dat is nu nog steeds zo. Zij weten je als geen ander élke keer opnieuw gerust te stellen en ze zullen dit altijd blijven doen.

Dat ze altijd trots op je zullen zijn

Wat je ook doet, met wie je ook bent en welke keuzes je ook maakt, ze zullen altijd trots op je zijn. Zelfs als je dingen doet die zij anders hadden gedaan. Je bent hun dochter, hun dierbaarste geschenk én dat is al reden genoeg om trots op je te zijn. Ze waren dat toen je ter wereld kwam en zullen het hun hele leven lang zijn, zo trots als een pauw op jou.

LEES OOK: Waarom het hebben van broers het allerleukste ter wereld is

Reageer op artikel:
5 dingen waar we onze lieve ouders vergeten voor te bedanken
Sluiten