5 dingen waar wij vrouwen elkaar altijd in moeten steunen

Hoewel wij vrouwen sóms samen sterk kunnen staan, kunnen we ook goed tegen elkaar uithalen. En dan vooral achter elkaars rug om. Maar waarom toch? Uiteindelijk zijn we allemaal vrouw en die krachten moeten toch te bundelen zijn. Waar moeten wij elkaar meer in gaan steunen:

1. Social media en selfies

Wij dames willen elkaar nog wel eens flink vuil maken via sociale media. Het is natuurlijk ook lekker makkelijk, aangezien niemand vervolgens bij je komt aanbellen met ‘VIND JE ECHT DAT IK DIK LIJK MET DEZE SCHOENEN?’ Maar waarom deze uitspraken? Als je het niets vindt is daar: de ontvriend en ontvolg knop. Stop met haten en laat het aan je voorbij gaan. Negativiteit brengt niemand verder.

2. Verloven en trouwen

Sommigen geloven niet in het huwelijk, anderen zijn gewoon graag jaloers. Maar hoe iemand zijn liefde ook wil verklaren of vieren, het is zijn/haar/hun zaak. Hoe naar het ook kan zijn om te zien dat iemand op zijn 24e gaat trouwen met haar highschool sweetheart, terwijl jij Redbull’s zit weg te drinken omdat je dat ene tentamen nog moet zien te halen. Het is het trashen niet waard.

3. Hookups en seks

Zoals een mooie quote uit Mean Girls ooit luidde:

‘ You all have got to stop calling each other sluts and whores. It just makes it okay for guys to call you sluts and whores. ‘

Waarom schelden we elkaar uit? En met namen waar je U tegen zegt (maar dan niet). Tenzij we als vrouwenfront opkomen tegen deze benamingen gaat er nooit verandering optreden.

En dan het hele ‘mannen mogen alles #%#^ wat los en vast zit terwijl wij vrouwen maar netjes moeten wachten op die éne’. How-about-no. Ook wij vrouwen hebben het zelf zover laten komen dat mannen het oké vinden om zo over ons te praten, maar dames, we zijn nu toch wel een beetje klaar met die ongelijke verdeling op het gebied van seks?

4. Make-up en algemeen uiterlijk

Of je je nu iedere dag met alle plezier helemaal onderkliedert of alle make-up het liefste laat staan, het maakt geen bal uit. We willen op onze eigen manier voor de dag komen, en hoe we dat doen is aan ons.

5. Persoonlijke doelen en succes

De ene vrouw ziet succes als het behalen van haar master in wiskunde, de ander in het stofzuigen van het huis. Who cares. Het gaat er om wat jou gelukkig maakt als vrouw, en niet om wat anderen daar van vinden. Laat anderen daarom ook in hun waarden en sta sterk als front. Want who run the world? Only girls who stick together.

Reageer op artikel:
5 dingen waar wij vrouwen elkaar altijd in moeten steunen
Sluiten