5 geuren waarmee jij je humeur precies kunt sturen zoals je wilt

Even wat extra energie nodig? Of juist opzoek naar ontspanning? Dan kun je naast een kop koffie drinken of even gaan liggen, ook gewoon even snuffelen aan bepaalde geuren. Met deze vijf luchtjes kun je je humeur precies sturen zoals jij wilt.

Jasmijn

Bevordert de productiviteit. Even ruiken aan een bosje jasmijn en je concentratie gaat omhoog. Het mooie bloemetje stimuleert namelijk de beta ritmes in het brein. En die heb je nu net nodig bij het breinkraken. Perfect wanneer je weet dat je een saai college tegemoet gaat of nog een belangrijk rapport moet afmaken.

Lavendel

Zorgt voor ontspanning. Geen wonder, want je vindt het goedje ook overal in terug. Kaarsen, body lotions, zeepjes en ga zo maar door. De geur van deze bloemetjes zorgt ervoor dat je tot rust komt en vermindert ook nog eens angst en stress.

Pepermunt

Zorgt ervoor dat de hebzucht naar die verstopte zak chips afneemt. Pepermunt onderdrukt namelijk trek. Een kopje muntthee drinken kan dus prima werken, maar ook pepermunt in de vorm van olie of parfum helpt al voldoende.

Citrusgeuren

Sinaasappel en citroen helpen je bij het opstaan of om juist weer wat energie te hervinden. Wat dacht je van een douchegel met sinaasappel? Geloof het of niet, maar het kan zo maar helpen het wakker worden een stuk makkelijker te maken. Ook een glas water met citroen werkt opwekkend en is ook nog eens een bron van vitamine C.

Rozemarijn

Geeft ons een gevoel van geluk. Double trouble als je bedenkt dat het vaak wordt gebruikt bij het bereiden van lekker eten, maar dat zullen we maar even negeren..

Reageer op artikel:
5 geuren waarmee jij je humeur precies kunt sturen zoals je wilt
Sluiten