Deze 5 geweldige haar hacks wil je vanaf nu altijd in je beauty routine verwerken

Beauty hacks, wij zijn er dol op. Ze maken het leven namelijk zoveel makkelijker. Dat zal waarschijnlijk net zo zijn met deze volgende vijf geweldige haar hacks, want deze hacks zijn gewoon té goed om niet te gebruiken:

1. Je bent wat je eet

Als het aankomt op je haar, hangt de conditie van je haar af van wat je eet. Als je veel droog en vet-vrij eten eet, dan word je haar dit ook. Kies daarom voor eten waar je haar gezond van wordt. Denk hierbij aan avocado’s, noten, olijfolie en rood fruit. De avocado’s, noten en olijfolie geven de nodige oliën af die jouw haar nodig heeft, terwijl rood fruit de antioxidanten bevat die ervoor zorgen dat jouw haar goed groeit.

2. Verzorging vanaf de buitenkant

Ook al eet je de juiste dingen voor je haar, sommige factoren waar je geen controle op hebt, kunnen jouw haren letterlijk in de war brengen. Denk hierbij natuurlijk aan het weer maar ook bijvoorbeeld aan air-conditioning op werk. Het juiste product voor de mooiste lokken? Kokosolie. Het verzorgd, moisturized en hydrateert je haar, terwijl het ook nog eens enorm goed voor je puntjes is. Neem wat kokosolie en wrijf dit warm tussen je handen. Breng het vervolgens aan op twee derde van je handdoekdroge haar en laat het zo’n 30 minuten intrekken. Het resultaat? Gezond en super zacht haar.

3. De juiste elastiekjes

Als je jouw haren graag vast draagt, kunnen elastiekjes helaas jouw haar beschadigen. Kies daarom voor de juiste elastiekjes. Elastiekjes zonder metaal, die eigenlijk uit een stuk bestaan, zijn erg fijn voor jouw haar. Het haar komt er namelijk niet door vast te zitten, waardoor het ook niet beschadigd wordt.

4. Gekleurd haar

Om de kleur van jouw haar zo goed mogelijk te behouden, kun je het beste een conditioner nemen die je kleur beschermt. In plaats van deze na je shampoo te gebruiken, kun je het beste de conditioner vóór je shampoo gebruiken. Breng de conditioner aan op nat haar en doe daarna een douchemuts op. Laat de conditioner een tijdje intrekken en spoel deze vervolgens uit. Was hierna je haar en je zult zien, schoon haar met een ongelofelijke smashing kleur.

5. Make-up je haar

Heb je last van een beetje uitgroei maar geen tijd om je haar te verven? Neem dan een kleur oogschaduw die precies dezelfde kleur van jouw haar heeft. Breng met een grote oogschaduwkwast de kleur aan op de plekken van je uitgroei en het lijkt net of jouw haar gisteren nog geverfd is.

Reageer op artikel:
Deze 5 geweldige haar hacks wil je vanaf nu altijd in je beauty routine verwerken
Sluiten