Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty & Style 28 januari 2017

Fashionista’s opgelet! 5 hacks waardoor er nóg meer kleding in je kast past

Als je deze tips opvolgt heb je ineens weer zeeën van ruimte in je kast en heb je geen excuus meer om niet te gaan shoppen. Gooi je virtuele winkelmandje maar vast vol, of plan een shopsessie in de stad, want in jouw kleine kledingkast passen straks veel meer kleren.

1. Hang niet ál je kleren op

Hemdjes en T-shirts hoef je helemaal niet op te hangen. Dat neemt onnodig veel ruimte in namelijk. Bovendien is er ruimte onder de kleding die je ophangt en die wil je wel gebruiken natuurlijk. Als je hemdjes en T-shirts opstapelt is het allemaal ook nog veel overzichtelijker. Win-win-win situatie.

2. ‘Investeer’ in een kledingopberger

Heb je aardig wat ruimte om je kleding op te hangen, maar wil je meer ruimte om je items op te stapelen, schaf dan een kledingopberger aan. Dit kun je met klittenband aan je reling bevestigen en daarna heb je een aantal vakken voor bijvoorbeeld je truien of shirts. Super handig. Hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Deze van Ikea bijvoorbeeld (waar anders) is hartstikke handig en betaalbaar.

3. Hang nóg een hanger aan je hanger

Dit doe je door de lipjes van je frisdrankblikjes te bewaren. Je haalt de bovenkant van de hanger – de metalen kop – door één van de oogjes van het lipje. In het andere oogje kun je dan een tweede kledinghanger hangen.

4. Hang gordijnringen aan je hanger

Je kent vast wel, die grote plastic gordijnringen, die vaak aan een douchegordijn zitten. Schaf hier een setje van aan en hang die aan je kledinghanger. Daar kun je dan weer sjaals aan hangen, of andere accessoires.

5. Gebruik schoenendozen om sokken en ondergoed in op te bergen

Ondergoed en sokken, dat zijn van die kleine items die zo makkelijk rondslingeren door je huis. Als je geen kast hebt met een lade erin, is het een hele klus om je lingerie en sokken handig op te bergen.

Stop het daarom eenvoudigweg in oude schoenendozen (ja, we know dat je die hebt, schoenaholic). Die kun je dan weer onder je bed schuiven, bovenop of onder de kast zetten. Of misschien heb je nog een stukje plank over in je kast waar je deze items kunt stallen.

Lees dit ook: 9 x ietwat onbekende maar verschrikkelijk leuke modewebshops

Reageer op artikel:
Fashionista’s opgelet! 5 hacks waardoor er nóg meer kleding in je kast past
Sluiten