Alex Ebbers
Alex Ebbers Life 29 april 2019

5 manieren om je aan je hond te laten merken dat ‘ie de allerbeste is

Honden zijn de allerliefste wezens die er bestaan. Ze zijn er altijd voor je, ze zijn trouw en ze zijn altijd in voor een heerlijke knuffel. Het is mega belangrijk je hond regelmatig te laten weten dat hij het allerbeste is wat jou ooit is overkomen, dus je overlaadt hem met liefde. Waarschijnlijk doe je dit met snoepjes, knuffels en heel veel lieve woorden. Maar wat begrijpt je trouwe viervoeter hier eigenlijk van?

De kans is groot dat jij je hond meerdere keren per dag de liefde verklaart. Toch kan het soms lastig zijn om te weten of je hond je begrijpt, omdat hij natuurlijk niet terug kan praten.

Er is gelukkig een regel die je altijd in je achterhoofd kunt houden: probeer erachter te komen waar je hond behoefte aan heeft. Om te ontdekken of je hond liever geaaid wordt of lekker lang uitgelaten wordt, is het belangrijk erop te letten waar hij blij van wordt. Hier vind je vijf tips waarmee je er zeker van kunt zijn dat je geliefde viervoeter begrijpt dat je voor ‘m door het vuur zou gaan.

1. Praat tegen hem

Net zoals in de communicatie met je partner, is ook communiceren met je huisdier belangrijk. Het gaat er alleen bij je hond niet om wát je zegt, maar hoe je het zegt. Als je je hond wilt laten weten dat je om ‘m geeft, praat dan in een hogere en meer enthousiaste stem dan normaal. Een beetje zoals je tegen een baby zou praten. De energie in je stem zorgt ervoor dat je hond doorheeft dat je op een positieve toon tegen ‘m praat.

2. Maak oogcontact

Honden zijn op zoek naar oogcontact met hun baasje. En dat oogcontact heeft niet alleen een positieve uitwerking op hen, maar ook op mensen zelf. Het oogcontact met een hond zou ervoor zorgen dat we onder andere vriendelijker, optimistischer en blijer worden.

3. Knuffels, knuffels, knuffels

De ene hond houdt hier meer van dan de andere, maar over het algemeen kun je zeggen dat honden het heerlijk vinden om dicht tegen hun baasje aan te kruipen. Kuddedieren vinden het fijn om dichtbij hun kudde te blijven, dus maak hier vooral gebruik van door je hond lekker te knuffelen.

4. Respecteer zijn grenzen

Hoewel je een enorm diepe connectie met je hond hebt, is het belangrijk te onthouden dat het geen mens is. Dat houdt in dat je hond op een andere manier kan reageren, dan dat je zou verwachten. Wanneer jij heel veel zin hebt om je pup een dikke knuffel te geven, betekent het niet dat je hond dat ook ziet zitten. Let er dus goed op hoe hij zich gedraagt en speel daarop in met de manier waarop je genegenheid uit.

5. Laat hem extra lang uit

Natuurlijk laat je je hond dagelijks uit, maar door ‘m eens in de zoveel tijd mee te nemen op een extra groot rondje, laat je nog beter zien hoeveel je om ‘m geeft. Door eens in de zoveel tijd de uitlaatroutine van je hond om te gooien, houd je hem alert en geef je hem het gevoel van genegenheid.

Reageer op artikel:
5 manieren om je aan je hond te laten merken dat ‘ie de allerbeste is
Sluiten