5 manieren om om te gaan met afbrokkelende nagels

Hoewel het niet het eerste is wat je misschien opvalt aan iemand, zijn mooie verzorgde handen en zeker mooi verzorgde nagels een ontzettend belangrijk visitekaartje. Echter is niet iedereen gezegend met sterke, gezonde en zachtroze nagels. Hoe kom jij nu toch aan die afbrokkelende stompjes? Het zou wel eens door een van de volgende dingen kunnen komen:

1. Bescherm je handen

Onze handen worden nu eenmaal veel blootgesteld aan water, chemicaliën en kou. Probeer je handen dus zo goed mogelijk te schermen. Doe bijvoorbeeld rubber handschoenen aan wanneer je de afwas doet of het huis schoon wil maken. Draag handschoenen als je naar buiten gaat en was je handen met warm in plaats van koud water. Wanneer je goed je handen beschermt, bescherm je ook automatisch beter je nagels.

Blijf hydrateren

Zeker nu het kouder begint te worden buiten, is het ontzettend belangrijk dat je voldoende water binnenkrijgt. Door van binnen te hydrateren, hydrateer je ook meteen je nagels. Verder zijn fijne dikke crème’s en moisturizers ook een must om je handen en nagels te beschermen tegen de kou.

Neem je vitamientjes

Waar je moeder er vroeger al zo erg op hamerde, gaan wij er nu gewoon nog rustig mee door. Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt, evenals biotine (vitamine H). Wanneer je last hebt van afbrokkelende nagels, dan kan dit betekenen dat je een tekort hebt aan ijzer in je dieet. Je kunt bijvoorbeeld proberen om eens per dag een smoothie met spinazie te maken om je ijzerlevel omhoog te werken.

Limiteer gelmanicures

Gelmanicures zijn prachtig, maar niet al te best voor je nagels. Omdat je ze moet verwijderen met een badje aceton worden je nagels erg broos. Ga dus als het even kan ook om de zoveel tijd voor een lakje met daaronder netjes een basecoat.

Nagelriemolie

Het allerfijnste middel om brokkelige nagels te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Iedere dag gebruiken en een beetje inmasseren bij je nagelriemen. Je gezicht verzorg je ook, vergeet je nagels niet. Ook zij hebben verzorging en aandacht nodig.

Reageer op artikel:
5 manieren om om te gaan met afbrokkelende nagels
Sluiten