Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 feb 2015

5 meisjes gewoontes die alleen wij dames kunnen begrijpen

We kunnen van alles zeggen over dat we niet begrijpen hoe mannen in elkaar zitten, maar wij dames hebben ook behoorlijk wat gekke trekjes. Zo zijn bepaalde gewoontes voor ons geheel normaal, terwijl mannen zich hier waarschijnlijk geheel niet in kunnen vinden. Een greep uit onze rare trekjes die iedereen maar al te erg zal herkennen:

1. Het dragen van ‘de’ schoenen.

We hebben ze allemaal: dat ene paar schoenen waar we nauwelijks op lopen. Of het nu schattige ballerina’s zijn, suède enkellaarsjes of hoge stiletto’s. Het paar schoenen is zelfs zo bijzonder dat we het niet eens aantrekken naar een gewoon avondje uit. Nee, alleen de áller belangrijkste evenementen zijn ze waardig. En zelfs dan soms nog niet.

Om de zoveel tijd pakken we ze even uit de kast en ruiken we aan het nog zacht geurende leer/canvas/suède. En ja, soms knuffelen we ze even. Net zo voorzichtig als wanneer we een baby kitten in onze armen hebben liggen.

2. De awkward iTunes playlist

Ja, ontken het maar niet. We hebben allemaal dat super geheime lijstje wat eigenlijk niemand mag zien. Misschien met uitzondering je BFF, maar nooit, nóóit je vriendje. Het lijstje maakt ons aan het lachen en aan het huilen of werkt ons door een zware sportschoolsessie of heartbreak heen. En ja, er zit Justin Bieber tussen. En JoJo. En Britney. Het lijstje is persoonlijk en dat mag het ook blijven.

3. Je emoticon gebruik

We proberen ons emoticongebruik in toom te houden wanneer we communiceren met professionele contacten. Echter gooien we deze gewoonte geheel overboord als het onze vrienden en familie betreft. Met onze BFF slingeren de emoticons in het rond en zelfs onze moeder probeert een ‘wink’ te sturen. Tja.. we hebben soms nu eenmaal een beetje gespleten persoonlijkheden..

4. Blijven doorgaan over ooit behaalde prestaties

We hebben allemaal wel eens iéts goed gedaan in ons leven. En daar zijn we dan ook het liefst de rest van ons leven ernstig tevreden over. Je hoopt namelijk altijd toch weer op die gouwe ouwe ‘Wow, heb je dat écht gedaan?’. Yes, yes indeed.. Een daarom laat je gekke trofee’s op je schouw/bureau/nachtkastje staan. Gewoon, om af en toe nog eventjes dat moment te herleven.

5. Ons oude t-shirt dragen wanneer we naar bed gaan

Wij vrouwen hebben een eindeloze hoeveelheid slaapshirts. Simpelweg omdat we niet erg goed zijn in het wegdoen van onze kleding en het dan maar op het stapeltje ‘ik-kan-er-nog-prima-in-slapen’ gooien. Geef niet dames, we doen het tenslotte allemaal.

Reageer op artikel:
5 meisjes gewoontes die alleen wij dames kunnen begrijpen
Sluiten