Isis van Graas
Isis van Graas Life 26 juni 2019

Deze planten zorgen ervoor dat jij geen last meer hebt van muggen en vannacht weer heerlijk slaapt

Vervelende jeuk en slapeloze nachten zijn vanaf nu verleden tijd, want er is een goede en natuurlijke manier om muggen uit je kamer te jagen. Geen gedoe met stinkende gifspray, want deze planten zorgen ervoor dat muggen geen enkel prikje meer geven

We zien het nut van muggen nog steeds niet in, maar helaas kunnen we ze ook niet weg toveren. Tijd om een nieuw plan van aanpak te verzinnen en het heeft alles te maken met planten.

Lees ook: Heb je vrienden op je werk? Knijp dan maar in je handen want dat dit is hartstikke goed voor je gezondheid

Deze planten jagen muggen weg

Eigenlijk zijn deze planten bedoelt voor mensen met groene vingers en een mooie tuin, maar je kan ze ook binnen neerzetten. De oplossing tegen gezoem midden in je remslaap is eindelijk verleden tijd door deze geschenken van moeder natuur.

1. Lavendel

Meestal denken we gelijk aan de zonnige Provence bij het zien van lavendel. Toch heeft het ook een functie en zeker de olie dat zit in het plantje. Deze stoot muggen af en daar zijn we maar wat blij mee.

2. Geranium

Eigenlijk zien we Geranium vaak in plantenbakken en denken we niet gelijk aan dé oplossing tegen muggen. Dit plantje is makkelijk te verzorgen en staat ook nog eens leuk in je kamer.

3. Basilicum

Alleen al voor de heerlijke geur haal je dit keukenplantje in huis, maar deze keer niet alleen voor de smaak. Basilicum werkt super effectief tegen muggen en maakt je Italiaanse gerechten nog lekkerder. Twee muggen, eh vliegen in één klap dus.

4. Pepermunt

De geur van munt in je huis zorgt ervoor dat muggen het niet prettig vinden om daar te zijn. Iemand nog zin in een kopje muntthee?

5. Citronella

In veel zalfjes en sprayen tegen insecten zit de geur van dit plantje verwerkt. En niet zomaar, want de olie van dit plantje staat er om bekend muggen af te weren.

Lees ook: Dit is fantastisch! De zoete aardappel frietjes van McDonald’s zijn weer terug

Reageer op artikel:
Deze planten zorgen ervoor dat jij geen last meer hebt van muggen en vannacht weer heerlijk slaapt
Sluiten