5 redenen waardoor je acné maar terug blijft keren

Is er iets vervelender dan eigenlijk al over je pubertijd heen zijn, maar nog wel last hebben van acné? Waarschijnlijk niet. Wel moet je weten dat je absoluut niet de enige bent. Veel vrouwen lopen rond met een onrustige huid en het enige wat je in dat geval kan doen is goed opletten. Maak jij je stiekem schuldig aan de volgende dingen? Dan zouden dit wel eens de veroorzakers kunnen zijn voor de niet optimale presentatie van jouw huid:

1. Je reiniger voldoet niet

Dit houdt in dat je acné zowel kan ontstaan omdat je stopt met je huid minder goed te verzorgen wanneer hij er beter uitziet, óf dat de acné terugkomt omdat je bent overgestapt naar een nieuwe reiniger. In beide gevallen kan je acné ineens weer opspelen. Je huid minder goed verzorgen is natuurlijk pure luiheid en is iets wat je jezelf echt moet aanleren (net als tandenpoetsen). De tweede kwestie is misschien wat minder bekend en lijkt ook geheel oneerlijk. Je moet toch wel eens wat nieuws kunnen proberen? Natuurlijk, maar je huid is het daar alleen misschien niet helemaal mee eens. Verandering in reiniger kan zorgen voor een onrustige huid. Blijf daarom bij een product als je merkt dat deze goed werkt. Niet? Dan is overstappen natuurlijk normaal.

2. Je dieet is toe aan verbetering

Je hebt vast inmiddels wel ergens gelezen of gehoord dat schoonheid van binnen komt. Niet alleen op het gebied van karakter, maar ook wat doorstraalt naar buiten door middel van de dingen die je op dagelijkse basis eet. Stop er goede dingen in, dan komen er goede dingen uit. Let goed op je suikerinname en ook op wat je aan zuivel inneemt. Het zou zomaar de boosdoener kunnen zijn.

3. Je kussenslopen zijn ‘vies’

Vieze kussens zijn een bron van bacteriën en een gevaar voor de acnégevoelige huid. Hoe schoon je je gezicht ook maakt voor het slapen gaan, als jij vervolgens je gezicht in een kussen vol bacteriën duwt heeft het geen enkel nut. Het beste kun je je kussensloop om de nacht wisselen (we know, het is veel) om bacteriën geen kans te geven op je gezicht. Hetzelfde geldt voor de handdoeken waar je je gezicht mee afdroogt.

4. Je huid is toe aan meer hydratatie

Een gezonde huid krijg je echt alleen maar wanneer je goed hydrateert. Smeer altijd je gezicht in met een fijne crème, of je nu pukkeltjes hebt of niet. Zorg wel dat je een crème gebruikt die geschikt is voor jouw huid. Een niet te dikke, op water gebaseerde moisturizer of een fijn serum zijn fijn voor jou.

5. Je poriën worden niet genoeg schoon gehouden

Je kunt je poriën op een heleboel verschillende manieren reinigen. Je kunt kiezen voor een simpele scrub, een apparaat wat het voor je doet (zoals de Clarisonic), een zuur of een goede tonic. We raden met acné aan het minimaal twee keer in de week te herhalen, maar wij doen het persoonlijk iedere dag (wel heel mild natuurlijk, enkel om de dode huidcellen te verwijderen) en het werkt als een paard.

Reageer op artikel:
5 redenen waardoor je acné maar terug blijft keren
Sluiten